Nordiska Wemag Lackdoor industri

Lackdoor industri. Foto: Nordiska Wemag.

Jun 26, 2019

Lackdoor Industri investerar i maskinparken


Möjliggör både mer avancerade komponenter samt effektiviserar produktionen.

Lackdoor Industri AB tillverkar alla typer av dörrar, glaspartier, fönster, fasadpartier, takkonstruktioner i stål och rostfritt stål för olika typer av byggnader. 

Vid produktionsenheten i Frillesås söder om Göteborg arbetar cirka 25 personer, där flera har mer än 30 års erfarenhet av tillverkning och lackering av metallpartier. Utifrån kundens önskemål designas, konstrueras och tillverkas allt från kompletta dörr och fönsterpartier, kompletta inredningar, bardiskar till avancerade vikbara säkerhetsdörrar eller takkonstruktioner som lackas och monteras. Företaget har också klassning för brand inbrott, beskjutning och explosion.

Produktionen sker i en anläggning om drygt 3.000 kvadratmeter, där man projekterar, ritar, tillverkar, och ytbehandlar. ​Även lackering och blästring sker i företagets egen lackeringsline.

Blått dörrparti på väg till kund.

För att utöka möjligheterna att göra avancerade kundanpassade lösningar investerar nu Lackdoor industri i en Hurco VM10i.

-Med denna CNC-styrda verktygsmaskin kommer vi kunna erbjuda mer avancerade komponenter i våra svetskonstruktioner och samtidigt effektivisera vår produktion,, säger Daniel Karlsson, som är produktionstekniskt ansvarig.

-Vi har haft en lång relation med Nordiska Wemag och uppskattar deras service och kompetens, fortsätter Daniel. Det, i kombination med Hurcos fantastiska styrsystem gjorde valet av maskin lätt.

-Vi bearbetar Sandwichkonstruktioner i syrafast rostfria profilbalkar som är fyllda med promatech (gips) eller MDF, så Nordiska Wemags kompetens och bearbetningserfarenheter är avgörande för att vi ska få det att fungera.

-Denna investering gör oss mer kompletta att möta våra kunders krav när det gäller konstruktion, svetskonstruktioner, mekaniska lösningar, lackering i vår lackeringsanläggning till slutmontering, avslutar Daniel.

Maskinen är en Hurco VM10i med 11 Kw 10,000 rpm spindel och 660x408x508 i X Y Z, högtryck genom spindeln och Hurcos dynamiska fräsnings funktioner.

-Allt detta installerat och klart med verktyg och skruvstycken för under 650.000 är det bästa vi kunde hitta, tillägger Daniel Karlsson.
    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    101
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT