Aliaxis / Friatec produktionsfabrik Tyskland. Foto: Friatec

Sep 11, 2019

KYOCERA Fineceramics Group har förvärvat Aliaxis Utilities & Industry AB


Köpet gäller den nordiska keramiska verksamhet tillsammans med FRIATEC GmbH’s – keramiska produktion och verksamhet i Tyskland

I juni 2019 gick Aliaxis’ ut med ett pressmeddelande betr. den planerade transaktionen av Aliaxis’ keramverksamhet till KYOCERA Fineceramics Group. De nya namne på de båda företagen är; KYOCERA Fineceramics Nordics AB samt KYOCERA Fineceramics Solutions GmbH.

Företaget är glada att nu kunna meddela att transaktionen kommer att ske som planerat och alla nödvändiga statliga godkännanden är på plats.

Kunderna i norra Europa kommer fortfarande att ha det svenska kontoret i Spånga, Stockholm som kontaktpunkt. Det innebär att alla kunderna kommer att ha samma kontaktpersoner som tidigare, men under det nya namnet Kyocera Fineceramics Nordics AB. Bolaget kommer att fortsätta at ta hand om all order- och dokumenthantering samt förfrågningar, offerter, tekniska frågor m.m. I och med detta förvärv kommer alla e-postadresser att förändras medans företagets adressinformation och telefonnummer förblir samma som tidigare.

Bättre service i globala KYOCERA-gruppen 

Under tiden som vi har arbetat under Aliaxis Utilities & Industry AB och Friatec GmbH har vi fått våra kunders förtroende. Vi ser nu tillbaka på många års fantastiskt samarbete med våra kunder och partners. Detta är också grunden för vårt framtida samarbete med befintliga och potentiella kunder, säger VD Cornelia F. Sundberg. Vi ser vi fram emot att aktivt fortsätta bearbetningen av den nordiska marknaden med samma goda service och support till våra kunder under vårt nya namn tillsammans med våra nya ägare.

Som en del av den globala KYOCERA-gruppen kan vi i framtiden erbjuda ännu bättre service och ett större materialutbud än tidigare, avslutar Cornelia F. Sundberg.

Läs mer på www.kyocera-solutions.se
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123