Joakim Persson, Forsells Mekaniska och Håkan Conradsson, Nordiska Wemag

Från vänster Joakim Persson, Forsells Mekaniska och Håkan Conradsson, Nordiska Wemag.

Feb 19, 2020

"Kunder och konkurrenter tappar hakan ibland"


Med krävande kunder som Parker Hanifin, GKN Aerospace och Atlas Copco krävs en vass maskinpark, nu investerar legoföretaget igen.

Forsells mekaniska i Grästorp är en utvecklande verkstad som levererar högkvalitativ produktion med fokus på små till mellanstora serier av legoproduktion där det är höga krav på kvalitet, snabbhet och där kunden står i fokus. De investerar för framtiden och köper nu sin tredje Hurco.

-Hurco har varit en trogen maskinleverantör hos oss sedan 2003 och med deras styrsystem har vi alltid kunnat snabbt ta fram detaljer som gjort att både kunder och konkurrenter ibland tappat hakan när vi säger ”JA”, säger delägaren Joakim Persson.

-Att Nordiska Wemag och Håkan Conradsson ”går den extra milen” gör att vi alltid känt oss trygga oavsett vad som står bakom hörnet.

-Med olika material och höga krav från kunder som GKN Aerospace, Atlas Copco, Parker Hannifin med flera kommer denna maskinen att göra oss mer rustade för framtiden.

Denna gången blev det Hurcos VMX42Ti som har en kraftig 18 Kw spindel på 12000 rpm och 240Nm vid 600 rpm. Slaget är  X=1060 Y=610 Z=610. Maskinen har högtryckspolning genom spindel och en Renishaw prob för mätning och automatisk nollpunktssökning.

-Nya Max 5 kontrollens funktioner med integrerad dynamisk fräsning och möjlighet att importera DXF filer och STEP modeller gör att verktygsbanorna och cykeltiderna blir optimala och håller nere våra verktygskostnader, tillägger Fredrik Johansson, den andre delägaren.

-Forsells mekaniska är verkligen en trevlig och utmanande kund att jobba med. De ställer tuffa krav men är samtidigt alltid trevliga, säger Håkan Conradsson på Nordiska Wemag.

-Under installationen så ringde Parker Hannifin och uttryckte ”kaos ” i produktionen. Deh behövde 10 bitar dagen därpå och efter koll i materialställ och några bestämda blickar från Jocke så löste de det. Glädjen hos alla när det var löst gjorde min dag, säger Håkan Conradsson med ett leende.

 
 • Mar 30, 2020

  Saab drar tillbaka utdelningsförslag

  Nyheter Stor orderstock och långsiktiga affärer har hittills skonat företaget från coronaeffekter, men bolaget utesluter inte negativ påverkan framöver.
  36
 • Mar 30, 2020

  Full fart hos teknikkonsulten

  Nyheter I januari öppnades dörrarna till ett nytt kontor i Gävle, efter två månader är flera intressanta projekt redan i rullning.
  100
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  23