Foto Kuka. KR QUANTEC-2 serien KUKA.

Jul 8, 2020

KUKA lanserar ny konsolrobot med lång räckvidd i KR QUANTEC-2 serien


En robot med stort arbetsområde.

Den nya konsolroboten KR QUANTEC-2 K är den mest kompakta och starkaste roboten i sin klass. Med en räckvidd på upp till 3900 millimeter ger den stora fördelar för kunderna.

– KR QUANTEC-2 K är en robot med stort arbetsområde och med särskilt god åtkomst framför allt nedanför roboten. Den är designad för att monteras på eller ovanför maskiner och för att jobba under sin egna fot, även om det absolut går att arbeta ovan foten också, säger Andreas Verga, Chef teknisk säljsupport på KUKA Nordic.

Totalt finns fyra konsol varianter varav tre går att få i gjuteri utförande då de tål högre temperaturer och smutsigare miljö.
Konsolrobotarna har en bärlast på 120 till 270 kg och kan användas inom de flesta marknadssegment, som exempelvis plast-, fordons- och gjuteriindustrin.
I plastindustrin där de oftast monteras på formsprutorna för att plundra dem på detaljer, i gjuteriindustrin då de går att få i gjuteriutförande och i fordonsindustrin för hantering av stora detaljer samt svetsning. 

Produktserien har optimerats i termer av prestanda, kostnadseffektivitet och flexibilitet, vilket innebär fördelar för kunderna i form av kortare leveranstider, maximal flexibilitet och extremt låg ägandekostnad (TCO).

– KR QUANTEC-2 K kan dessutom uppgraderas från en viktklass till en annan i fabriken, vilket ger stor flexibilitet om roboten får en ny uppgift eller om godset som ska hanteras ökar i vikt, säger Andreas Verga, Chef teknisk säljsupport på KUKA Nordic.

Med KR QUANTEC-2 introduceras Motion Modes som innebär att robotens maskindata kan anpassa efter applikation. Motions Modes anpassar robotens rörelser på
ett dynamiskt sätt och utökar dess egenskaper för högsta möjliga processkvalitet. Detta är programvarutillägg som säkerställer optimala robotrörelser för specifika tillämpningar. Rörelseläget ”Path Mode” möjliggör bankörning med högre noggrannhet och precision medan ”Dynamic Mode” gör att roboten arbetar snabbare och med kortare cykeltider för att åtgärda flaskhalsar i produktionslinjer. ”Eco Mode” när man vill spara energi.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT