Den nya KR QUANTEC-generationen är förberedd för extra rörelselägen, så kallade Motion Modes

Jan 24, 2019

KUKA lanserar ny generation av den mest framgångsrika robotserien


Den nya genertaionen av KR QUANTEC-serien, ger fördelar för kunderna i form av kortare leveranstider, maximal flexibilitet och lägre totala ägandekostnader (TCO).

Augsburg, januari 2019 – Automatiseringsspecialisten KUKA har uppgraderat sin hittills mest sålda produktserie, KR QUANTEC. Den nya generationen kan beställas från och med januari och de första leveranserna är planerade till april 2019. Produktserien har bland annat optimerats i termer av prestanda, kostnadseffektivitet och flexibilitet och kommer även i fortsättningen att erbjuda marknadens största urval av bärlaster och räckvidder i det höga bärlastområdet.

KUKA:s bästsäljande robot blir ännu bättre. Fler än 100 000 robotar från KR QUANTEC-serien har levererats sedan marknadslanseringen 2010. Skälen till framgången är allroundrobotens höga driftssäkerhet och unikt stora mångsidighet i jämförelse med konkurrenterna. Robotarna har en bärlast på 120 till 300 kg och kan användas inom de flesta marknadssegment, som exempelvis fordons- och gjuteriindustrin, det medicintekniska området liksom för bearbetnings- och hanteringsuppgifter.

-Vi har uppgraderat KR QUANTEC-serien på basis av vår breda erfarenhet inom dynamisk automation. Resultatet är en tillförlitlig, mångsidig och effektiv lösning av högsta kvalitet för framtidens produktionslandskap. Genom att välja den nya generationens KR QUANTEC kan våra kunder redan idag investera i framtidens produktion, säger Wolfgang Bildl, ansvarig produktchef.

Högre flexibilitet, lägre kostnader och kortare leveranstider

Den nya KR QUANTEC-generationen har optimerats genom en lång rad förbättringar.

Ett slankare modulärt system har exempelvis lett till avsevärt kortare leveranstider.

”Samtidigt kan vi erbjuda våra kunder flexibla robotar som kan anpassas optimalt till uppgiften och därmed är en säker investering för framtiden. Detta beror till stor del på att bärlastförmågan vid behov kan ökas. Andra fördelar är möjligheten att variera roboten med en mängd specialvarianter och tekniska optimeringar som exempelvis kortare stoppsträckor och optimerat arbetsområde”, förklarar Wolfgang Bildl.

Den uppdaterade konstruktionen ger även lägre totala ägandekostnader (TCO) eftersom underhållsåtgärder som tidigare var nödvändiga nu delvis har bortfallit. KR QUANTEC blir även enklare att sköta i det långa loppet: Stilleståndstider och underhållsbehovet har minimerats genom ett nytt kabel- och energiförsörjningskoncept samt ett minskat antal reservdelar (nyckelord: optimerat modulärt system). Det innebär att nya KR QUANTEC har ännu högre tillgänglighet och snabbare idrifttagning.

Programvarutillägg: Nya rörelselägen för optimal processkvalitet

Den nya KR QUANTEC-generationen är förberedd för extra rörelselägen, så kallade Motion Modes. Detta är programvarutillägg som säkerställer optimala robotrörelser för specifika tillämpningar. Rörelseläget ”Path Mode” möjliggör bankörning med högre noggrannhet och precision medan ”Dynamic Mode” gör att roboten arbetar snabbare och med kortare cykeltider för att åtgärda flaskhalsar i produktionslinjer.

Motion Modes styr robotens rörelser på ett dynamiskt sätt och utökar dess egenskaper för högsta möjliga processkvalitet. De första Motion Modes blir tillgängliga under andra halvan av 2019 och laddas ned enkelt och smidigt via robotstyrningen.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • dmgmori Reportage

  Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

  Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
  217

 • Teknik

  Fräsarna går på djupet

  Dormer Pramet har utvidgat sitt fräsprogram för formverktygstillverkning och övrig bearbetning med ett flertal nya produkter.
  17