May 19, 2020

KUKA lanserar en NY produktserie av robotar


Hanteringsviktsområdet är 30-70 kilo. Den har utvecklats för användning inom både klassiska och digitala produktionsmiljöer och utmärker sig framför för allt för sitt stora arbetsområde.

Till roboten finns ett Foundry-tillval som gör att den klarar högre värme och får ett utökat temperaturområde på 0° till 55°C.

Enastående flexibilitet och kompakta robotceller
KR IONTEC kan användas i alla monteringslägen – på golvet, på väggen eller snedmonterad. Även möjligheten att justera om bärlasten från 30 upp till 70 kilo i monterat tillstånd gör roboten extremt flexibel. Med en räckvidd på upp till 3 100 mm har nya KR IONTEC dessutom det största arbetsområdet i sin klass. Den långa räckvidden, förmågan att arbeta mycket nära själva roboten och det ökade arbetsområdet nedanför roboten gör att KR IONTEC utnyttjar sitt arbetsområde på ett optimalt sätt. Robotens minskade utrymmesbehov, med 30 procent mindre uppställningsyta och 10 procent färre störande konturer, innebär att robotcellerna kan göras ännu mer kompakta. ”Kraftfull, smidig och flexibel – och redo för framtidens digitala produktionsmiljöer: Med nya KR IONTEC levererar vi exakt det som marknaden förväntar sig av en robot inom denna hanteringsvikt. Med råge.

Bästa värden för de totala ägandekostnaderna (TCO)
KR IONTEC har det lägsta underhållsbehovet i sin klass. Underhållskostnaderna sänks bland annat av att roboten kräver färre reservdelar och att oljebyte i genomsnitt endast krävs vid intervall på 20 000 drifttimmar.  Den minskade energiförbrukningen till följd av den förbättrade drivtekniken och robotens reducerade egenvikt sänker också de löpande kostnaderna. Nya KR IONTEC har enastående låga totala ägandekostnader och hög livscykeleffektivitet. Den tekniska tillgängligheten ligger över 99 procent och medeltiden mellan fel är ca 400 000 drifttimmar.

Redo för framtidens produktionsmiljöer
KR IONTEC är klar att användas i både klassiska och digitala produktionsmiljöer och är utrustad med olika rörelselägen. Med dessa programvarutillägg kan roboten på ett flexibelt sätt anpassas till olika produktionsprocesser med en enkel knapptryckning: I Performance Mode arbetar roboten som standard med hög prestanda, dynamik och effektivitet. I Path Mode möjliggörs exakt bankörning i alla hastigheter med absolut noggrannhet och precision. Dynamic Mode kan användas för att minimera cykeltiderna. KR IONTEC kan beställas sedan januari 2020.
 • Aug 12, 2020

  8 trender inom 3D-print

  Reportage Additiv tillverkning, även kallad 3D-printing, har funnits ganska länge vid det här laget, men det är först på senare år som den verkligen fått fart. 
  129
 • Aug 12, 2020

  Omställningen till elmotorer förbereds i testlabb

  Nyheter Samarbete mellan några stora svenska industriföretag och lärosäten, ska förbereda produktionen av elektriska drivlinor.
  83
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  8 trender inom 3D-print

  Additiv tillverkning, även kallad 3D-printing, har funnits ganska länge vid det här laget, men det är först på senare år som den verkligen fått fart. 
  129