Det brittiska Lesjöforsbolaget European Springs & Pressings har fördubblat sin produktionsyta i Cornwall genom köpet av en 2 000 kvadratmeter stor fabrikslokal. Michael Gibbs, chef för European Springs & Pressings i Cornwall. Foto: Lesjöfors.

Oct 18, 2018

Kraftig omsättningsökning ligger bakom brittisk expansion


Lesjöforsbolaget European Springs & Pressings har nu dubblat produktionsytan i Cornwall.

 

European Springs & Pressings har under de senaste åren växt kraftigt med en 40-procentig omsättningsökning och personalstyrkan har ökat från 43 till över 60 personer. För fem år sen flyttade European Springs & Pressings sin verksamhet från Indian Queens till större lokaler i Redruth, men växte snabbt ur lokalerna. De nya lokalerna i Penryn gör att bolaget nu har över 4 000 kvadratmeter produktionsyta i Cornwall.

Stor investering för framtiden

Satsningen på att expandera verksamheten innebär ett nytt kapitel i företagets 70-åriga historia.

- Investeringen i fabriken i Penryn gör att vi kan satsa ännu mer både inom automotive och industridivisionen. Det ger stora möjligheter för ytterligare framtida tillväxt, säger Michael Gibbs, chef för European Springs & Pressings i Cornwall.

Fokus på fjädrar för industrisektorn

I den nya fabriken kommer tyngdpunkten att ligga på tillverkning av fjädrar till industrisektorn; från flyg- och tågindustri till livsmedelsindustrin och allt i spannet däremellan.

- Vi har bara i år investerat över tre miljoner pund i ny infrastruktur, maskinpark och ny teknologi. Det visar hur starkt tillverkningsindustrin går i den här regionen. Vi är mycket glada att vi fortsätter att vara en viktig del i den sydvästra tillverkningsregionen som omsätter 14 miljarder pund årligen, säger Michael Gibbs.

Minst 20 personer kommer att vara stationerade i de nya lokalerna och enheten planeras vara i full produktion under det fjärde kvartalet 2018.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  160
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  385