BillerudKorsnäs Karlsborg. Foto: Lennart Salander.

Sep 6, 2017

Kraftig brand i fabrik i Karlsborg


Under natten mellan den 5-6 september har det brunnit i en byggnad i BillerudKorsnäs fabrik i Karlsborg. Företaget uppger på morgonen att produktionen är stoppad.

Under natten mellan den 5 och 6 september har det brunnit kraftigt i en byggnad på BillerudKorsnäs fabrik i Karlsborg. Branden uppstod sent på kvällen den 5 september i en enskild byggnad. Branden är nu släckt och produktionen i fabriken är stoppad medan skadorna utreds. Det uppger företaget i ett pressmeddelande på onsdagmorgonen.

Orsaken till branden är ännu ej klarlagd.

-Vi kan bekräfta att vi har haft en brand i bruket i Karlsborg under natten. Det viktigaste att konstatera är att ingen människa har kommit till skada i branden. Produktionen har stoppats. Hur länge produktionen förblir stoppad vet vi först när skadornas omfattning har klarlagts. Vi har påbörjat en utredning och återkommer med ytterligare information när vi vet mer om konsekvenserna och när produktionen är igång igen, säger Per Lindberg VD och koncernchef BillerudKorsnäs.

Produktionsanläggningen i Karlsborg tillverkar säck- och kraftpapper samt avsalumassa för affärsområdet Packaging Paper och har en produktionskapacitet på ca 300 000 ton/år.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117