Apr 9, 2019

Kort startsträcka med KUKA Ready Packs


Komplett robotpaket för den som på kort tid vill ha en högpresterande robot på plats.

För den som på kort tid vill ha en högpresterande robot på plats har KUKA tagit fram KUKA Ready Packs – kompletta robotpaket som snabbt går att sätta in i produktion. 

– Med lösningarna i Ready Packs-serien förkortas projekttiden och kundernas kostnader minskar, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef på KUKA Nordic.

Automatisering med robotar är en växande trend inom industrin och att tillgodose kundernas behov av effektivisering är en viktig del i KUKA:s strategi för framtiden.

Med KUKA Ready Packs går det snabbt att få igång en automatiserad process. Leveranstiden är på två till fyra veckor och robotarna levereras med styrning, manöverenhet och programvara – en fullständig produkt som är konfigurerad och klar.

– Vår ambition är att ta ett steg längre än att bara sälja en robot. Det här är helhetslösningar av ett slag som passar i en rad olika sammanhang, säger Joacim Lorentsson.

Sammanlagt finns det i dag sex olika paket att välja mellan, anpassade för svetsning, sprutlackering, plockning med mera. Alla Ready Packs bygger på kombinationer som är beprövade och startsträckan för att komma igång är mycket kort. Kunderna kopplar sömlöst samman utrustningen och kan sedan programmera den för sin egen skräddarsydda lösning.

Bland de robotserier som går att få som Ready Packs finns KR 3 Agilus, LBR iiwa. KR Cybertech, KR Cybertch nano, KR 60 och KR Quantec PA – robotar som tillsammans täcker in en stor bredd av industriell produktion.

Tanken med Ready Packs-serien är att göra det snabbt och lätt för kunderna.

– Att bidra till att företag enklare ska kunna automatisera sina tillverkningsprocesser, för att spara tid och pengar, är en del av vår mission, säger Joacim Lorentsson.

Paketen levereras med bärbara manöverpanelen KUKA smartPAD, någon av kontrollenheterna KR C4, KR C4 compact eller KUKA Sunrise Cabinet, samt en optimerad och anpassad programvara för den robot som ingår och den produktion den ska användas för.

 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Dubbelt slipar bättre

    Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen.
    11