Nya Fortus 900MC från Stratasys. Foto: Pia Nordlander/Bildn.

Dec 18, 2017

Köper Sveriges största professionella 3D-printer


Europa nästa för svenska fabriken som investerar i sin elfte 3D-printer: "Den perfekta maskinen för tillverkning av stora prototyper och stora detaljer i mindre serier."

 

Digital Mechanics i Västerås är en innovatör inom additiv tillverkning. Företaget erbjuder kunder inom tillverkningsindustrin snabb produktion av komplexa detaljer i plast och metall. Med stor kapacitet och en affärsmodell som gör det lätt för kunden att kalkylera - pris per cm3 - fortsätter Digital Mechanics att växa.

Nu investerar 3D-printfabriken i en Fortus 900MC från Stratasys. Den nya 3D-printern är den första i sitt slag i Sverige och kan bygga detaljer som är upp till 900 x 600 x 900 mm. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Investeringen är en direkt följd av Digital Mechanics framgångar på exportmarknaden.

-Med en Fortus 900MC har vi den maskinpark som krävs för att konkurrera med de stora aktörerna i Europa, säger Anders Sjöberg, Försäljningschef Digital Mechanics.

Den nya, stora 3D-printern är redan på plats i Västerås, och blir Digital Mechanics elfte 3D-printer. Maskinen är främst avsedd för produktion i ABS och Ultem - de vanligaste materialen för stora detaljer - och använder FDM-teknik (Fused Deposition Modelling) som bygger väldigt formriktiga detaljer. Investeringen ger Digital Mechanics den största FDM-kapaciteten i Norden.

Maskinen har redan producerat stora och komplicerade detaljer i ett stycke.

-Vi breddar nu vår kapacitet och det blir spännande att kunna möta svensk industris behov av större 3D-printade detaljer. Med Fortus MC900 från Stratasys får vi den perfekta maskinen för tillverkning av stora prototyper och stora detaljer i mindre serier, säger Fredrik Finnberg, VD Digital Mechanics.

Fortus 900MC ger Digital Mechanics ännu bättre möjligheter att vara industrins partner för att snabbt och kostnadseffektivt ta fram 3D-printade detaljer i ett 30-tal olika material.

-Hos oss kan du också dra nytta av vår erfarenhet av konstruktion och olika typer av produktion. Självklart fortsätter vi också med vår uppskattade affärsmodell - pris per cm3. Det gör att du lätt kan ta reda på vad din detalj kommer att kosta.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT