Foto: Konecranes.

Feb 27, 2020

Konecranes vinner beställning på 20 RTG-kranar


RTG-kranarna är dieseldrivna maskiner med 16 hjul och de staplar en över fem containrar högt och sju plus lastbilsfil brett.

Konecranes har tagit hem en beställning på 20 RTG-kranar från APMT:s West Africa Container Terminal i östra Nigeria. Beställningen bokades i två delar, den första i december 2019 och den andra i januari 2020. Leveransen är planerad till Q4/2020–Q2/2021.

APMT:s West Africa Container Terminal (WACT) är belägen i Onne hamn, som hör till Onne olje- och gasfrizon i Nigeria. Terminalen var den första containerterminalen som byggdes i Nigera i offentligt-privat ägande. Den erbjuder utmärkta anslutningar till resten av Nigeria. WACT håller på att uppgradera sin containerhanteringsverksamhet från reachstackers till RTG-kranar för att kunna uppnå högre staplingsdensitet, genomströmning och produktivitet.

De beställda Konecranes RTG-kranarna är dieseldrivna maskiner med 16 hjul och de staplar en över fem containrar högt och sju plus lastbilsfil brett. De utrustas med aktiv lastkontroll, autostyrning och Auto-TOS-reporting.

-Som ett testamente för APMT:s långsiktiga åtagande för östra Nigeria har vi tecknat ett avtal med Konecranes om leverans av 20 RTG-kranar till Onne hamn. Det här är ett led i den tidigare meddelade utbyggnaden av den befintliga terminalkapaciteten, som utgör en total investering på 100 miljoner amerikanska dollar, och som påbörjades i fjol och snart kommer att vara helt genomförd. Utbyggnadsplanen kommer att ge tillräcklig kapacitet för att svara på den förutsedda tillväxten i östra Nigeria under de kommande 15 åren, säger Mohammed A. Ahmed, verkställande direktör på APTM Nigeria.

-Vi är mycket glada över denna beställning från APMT, som är en av världens ledande containerterminalsoperatörer och en långvarig användare av våra RTG-kranar. Vi har många kunder på Afrikas västkust och Onne kommer att vara i gott sällskap, säger Ville Hoppu, försäljningschef, Konecranes Hamnlösningar.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT