Foto: Konecranes.

Feb 27, 2020

Konecranes vinner beställning på 20 RTG-kranar


RTG-kranarna är dieseldrivna maskiner med 16 hjul och de staplar en över fem containrar högt och sju plus lastbilsfil brett.

Konecranes har tagit hem en beställning på 20 RTG-kranar från APMT:s West Africa Container Terminal i östra Nigeria. Beställningen bokades i två delar, den första i december 2019 och den andra i januari 2020. Leveransen är planerad till Q4/2020–Q2/2021.

APMT:s West Africa Container Terminal (WACT) är belägen i Onne hamn, som hör till Onne olje- och gasfrizon i Nigeria. Terminalen var den första containerterminalen som byggdes i Nigera i offentligt-privat ägande. Den erbjuder utmärkta anslutningar till resten av Nigeria. WACT håller på att uppgradera sin containerhanteringsverksamhet från reachstackers till RTG-kranar för att kunna uppnå högre staplingsdensitet, genomströmning och produktivitet.

De beställda Konecranes RTG-kranarna är dieseldrivna maskiner med 16 hjul och de staplar en över fem containrar högt och sju plus lastbilsfil brett. De utrustas med aktiv lastkontroll, autostyrning och Auto-TOS-reporting.

-Som ett testamente för APMT:s långsiktiga åtagande för östra Nigeria har vi tecknat ett avtal med Konecranes om leverans av 20 RTG-kranar till Onne hamn. Det här är ett led i den tidigare meddelade utbyggnaden av den befintliga terminalkapaciteten, som utgör en total investering på 100 miljoner amerikanska dollar, och som påbörjades i fjol och snart kommer att vara helt genomförd. Utbyggnadsplanen kommer att ge tillräcklig kapacitet för att svara på den förutsedda tillväxten i östra Nigeria under de kommande 15 åren, säger Mohammed A. Ahmed, verkställande direktör på APTM Nigeria.

-Vi är mycket glada över denna beställning från APMT, som är en av världens ledande containerterminalsoperatörer och en långvarig användare av våra RTG-kranar. Vi har många kunder på Afrikas västkust och Onne kommer att vara i gott sällskap, säger Ville Hoppu, försäljningschef, Konecranes Hamnlösningar.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

    För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
    18