Aug 8, 2016

Kompakt, exakt, tillförlitlig


IMI Precision Engineering introducerar den elektroniska tryckvakten 51D.

Konstruerade för hög noggrannhet och upplösning för pneumatiska applikationer, har den elektroniska 51D tryckvakten lanserats av IMI Precision Engineering, världsledande inom flödes- och rörelsestyrteknik .

Som en kompakt efterföljare till tryckvakten 50D är 51D lämplig för alla vanliga pneumatiska applikationer och arbetar med en noggrannhet på +/- 2%.

Med svarstider på +/- 2,5 ms, kan tryckvakten användas inom tryckområde från -1 till 10 bar och -14,5 till 145 psi, och med en repeternoggrannhet på <+/- 0,2% av full skala för utmärkt precision och tillförlitlighet.

Tryckvakt 51D är idealisk för filtrerad, smord eller osmord tryckluft, liksom neutrala och icke brännbara gaser. Utgångsstatus indikeras tydligt av LED-ljus, och användarna kan anpassa övergången till deras individuella behov genom att välja från en mängd olika systemtrycksenheter: bar; psi; Mpa; KPa; kgf/cm²; mmHg; InHg; eller mmH2O. Systemet är enkelt och intuitivt att använda, med tre knappar och en definierad tryckpunkt över två enkla menynivåer, vilket gör att fördröjningstider och nollpunktsdämpning kan ställas in.

Volkan Kücük från IMI Precision Engineering förklarade: "Förutom att vara lämpligt för säker styrning av en mängd trycklufts- och gasapplikationer erbjuder den pneumatiska elektroniska tryckvakten 51D en mängd ytterligare fördelar inklusive motstånd mot vibrationer mellan 10 och 55 Hz och stöttålig, tål upp till 980m / s². Med tanke på vår mångåriga erfarenhet inom pneumatisk styrning och tryckluft, är vi övertygade om att den kommer att bli ett populärt komplement till IMI Norgrens produktvarumärke. "

Med en vikt på bara 83g och enkel installation, 51D har två utgångar- 2xPNP eller 2xNPN - och i tillägg till standardmontage med skruv, kan den monteras med hjälp av en monteringsklämma på DIN-skena. Alternativt finns som tillbehör en monteringssats för vägg / golv eller skåp.

Ytterligare information kan rekvireras från IMI Precision Engineering på telefon 40 595 100 eller via e-post på SEnorgren@imi-precision.com.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT