Jun 8, 2016

Kollaborativa robotar hos Elektroautomatik


Elektroautomatiks kunder och leverantörer på frukostmöte med Kuka-roboten iiwa.

Återigen var det dags för Elektroatomatik att dyka ner i möjligheterna som de nya kollaborativa robotarna kan erbjuda. Den här gången var KUKA:s robot LBR iiwa på besök.

– Vi bjöd in våra kunder och leverantörer till en frukostträff där framtiden med kollaborativa robotar stod på agendan, säger Jonas Kjellberg, VD på Elektroautomatik.

Som gästföreläsare talade Joacim Lorentsson, Kukas nordiska försäljningschef. Efter talen fick gästerna chansen att testa och känna på iiwa.

Kollaborativa roboten iiwa.

– Detta var mycket uppskattad, forsätter Jonas. Det är viktigt att vi, våra kunder och leverantörer hela tiden lär oss mer om de tekniska alternativ som finns på marknaden. Utvecklingen går fort fram och möjligheterna vi kan erbjuda våra kunder ökar för var dag.

Efter frukostträffen fick Elektroautomatiks personal en närmare genomgång av den samverkande och innovativa roboten.

– Det är både roligt och inspirerande att få se vilka möjligheter den här typen av robotar kan skapa, säger Andreas Hagman, automationschef på Elektroautomatik. Jag ser fram emot att utveckla vår kompetens inom området i framtiden.




 • Aug 20, 2019

  Han ska lösa ingenjörsbristen

  Arbetsliv Det nya affärsområdet blir en viktig kugge för att lösa bristen på mer specialiserade ingenjörer hos Clockworks kunder.
  11
 • Aug 20, 2019

  Okuma till stora scenen på EMO

  Branschnytt Bland lösningarna för form- och verkygsindustrin är en av höjdpunkterna en nyutvecklad portalmaskin för 5-sidig precisionsbearbetning av stora arbetsstycken.
  16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT