Klas Forsström. Foto: Sandvik.

Klas Forsström. Foto: Sandvik.

Apr 11, 2019

Klas Forsström lämnar Sandvik Machining Solutions för nytt toppjobb


Tar posten som vd och koncernchef för Munters.

 
Klas Forsström, affärsområdeschef för Sandvik Machining Solutions, har beslutat att lämna Sandvik för en roll som VD och koncernchef för Munters Group AB. Munters är en global ledande aktör inom klimatlösningar för krävande industriella applikationer och är listat på Nasdaq Stockholm.

-Vi är glada att kunna presentera Klas Forsström som ny VD och koncernchef. Klas har ett bevisat track record av affärsresultat och tillför erfarenhet från organisationer i förändring och med förstklassiga kunderbjudanden. Klas har kunnandet och de ledaregenskaper som krävs för att leda Munters i det pågående förändringsarbetet och mot ökad lönsamhet och tillväxt, säger Magnus Lindquist, styrelseordförande i Munters.

-Jag ser fram emot att leda Munters, en global ledare med klimatlösningar i världsklass med betydande potential att flytta fram sina positioner genom ökat fokus och en förenklad affärsmodell, samt med bibehållet fokus på att driva en lönsam affärsmix mot de mest attraktiva och utmanande industriella applikationerna. Jag tror starkt på kundfokus och innovation, vilket tillsammans med ett passionerat team kommer att ta Munters till sin fulla potential, säger Klas Forsström.

Johan Ek, tillförordnad VD och koncernchef för Munters sedan december 2018, kommer efter att ha lämnat över ansvaret till Klas Forsström att kvarstå i sin nuvarande roll som styrelseledamot i Munters.

Klas Forsström är 51 år och har arbetat i Sandvik sedan 1992. Han lämnar bolaget senast under mitten av oktober 2019 och processen för att hitta en efterträdare inleds nu.

– Jag vill tacka Klas Forsström för hans utmärkta prestationer under många år inom Sandvik. Han har på ett framgångsrikt sätt ansvarat för affärsområdet Sandvik Machining Solutions sedan 2017 och har varit en mycket uppskattad medlem av koncernledningen. Jag önskar honom all lycka i hans framtida roll, säger Björn Rosengren, VD och koncernchef för Sandvik.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT