Johan Atterstig och Björn Sundqvist KVT AB samt Jussi Helin och Johan Martinez, Ahlsell Maskin.

Mar 14, 2018

Karlskoga Verktygsteknik investerar i 5-axligt


Köper en 5-axlig vertikal fleroperationsmaskin ifrån AXILE.


 
"Kvalitet in i minsta detalj" är Karlskoga Verktygstekniks ledord. Karlskogaföretaget utför komplex bearbetning i de flesta material, både i korta och långa serier, samt tillverkar alla typer av verktyg t ex. lyftverktyg, mätverktyg och fixturer.

Med senaste teknik och kunskap ser de till att deras kunder får bästa tänkbara kvalité. Företagets senaste investering är en kraftfull 5-axlig portalmaskin modell Axile G8 från Ahlsell Maskin som har ett Kessler bord på 800 mm som klarar detaljer upp till 1300 kg.

Bordet har dubbla momentmotorer med broms på axel A samt max. hastighet på 80 v/min. C-axeln har momentmotor med broms och har max. hastighet på 100 v/min. Övriga rörelser har snabbgång på 60 m/min och acceleration 7 m.s-2.

Maskinen är utrustad med Kessler spindel med 18000 v/min och 35 kW motor samt 96 verktygsplatser. Maskinen har skalor och styrsystem från Heidenhain. Maskinen väger 18 ton.

För ytterligare information kontakta Ahlsell Maskin i Örebro.
  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  491
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Framtidens stål tillverkas fossilfritt

  – Om vi ska nå klimatmålen och behålla en konkurrenskraftig position måste vi revolutionera hela stålframställningsprocessen och bli fossilfria.
  88