Sep 1, 2016

Kantvikmaskin för legotillverkning


Svenska CIDAN presenterar FORMA - en ”cross over”-maskin som både klarar kraven från legotillverkning till enstyckstillverkning.

Vi har hört det förut – ”Kantvikmaskiner är inget för oss, vi är ju legotillverkare!” ”Det är bara plåtslagare som har nytta av kantvikmaskiner, med enstyckstillverkning och korta serier!”

CIDAN från Götene lanserar nu sin senaste maskin, FORMA, som skjuter det gamla ryktet i sank.

FORMA från CIDAN är en ”cross over” som både klarar kraven från legotillverkning till enstyckstillverkning. Producerar Snabbt (låg kostnad), Snäll mot operatören (lätta och få lyft), Stark konstruktion (en maskin för livslång tjänst). Som vanligt med CIDAN:s maskiner – bäst finish på plåten, en bonus!

Vad är skillnaden mot tidigare modeller?

Cidans VD Peter Tafazoli:

- Vi har lyssnat på våra kunder och FORMA är vårt svar. Överprismat har fått en ny finess, CLS (Clamp Lock System), och pressar hårt. Plåten blir bockad rätt, över hela längden och även med höga verktyg.

FORMA har en ny version av vårt välbeprövade styrsystem Prolink S och syftet har varit att göra det enkelt för dig som operatör, oavsett om du legotillverkar eller kör enstyckstillverkning. Små förbättringar på olika ställen gör att du nu kan tillverka ännu effektivare. Vi har också tänkt på dig, service/underhållstekniker, - nu är ditt jobb ännu lättare.

Vårt modulbaserade anslagsbord AGS har också fått sig ett ansiktslyft och är nu ännu flexiblare för att du skall kunna ta alla ”de där jobben som du tidigare tvekat inför”.

Vi har en FORMA i verkstaden i Götene. Är du intresserad av att syna FORMA i sömmarna redan nu är du välkommen att kontakta oss för ett besök.

FORMA lanseras även på EUROBLECH (Hannover 25-29 oktober), Metalworking and CNC Machine Tool Show, (Shanghai, 1-5/11) och Fabtech (Las Vegas, 16-18/11). Kom dit så visar vi mer!

CIDAN Machinery har tillverkat maskiner sedan 1907 och är världsledande inom plåtbearbetningsindustrin med våra varumärken Göteneds och CIDAN. Fabriken som ligger i Götene är utgångspunkten där alla maskiner tillverkas. På den svenska, norska, finska och polska marknaden är Göteneds ett välkänt varumärke medan vi i övriga världen använder vårt varumärke CIDAN.

 

cncLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT