Foto: Robotteknik Automation i Vetlanda.

Apr 16, 2019

Robotteknik i Vetlanda får ny ägare


Robottekniks grundare och vd säljer samtliga aktier, men kommer att fortsätta leda bolaget.

KAMIC Group AB har förvärvat samtliga aktier i Robotteknik Automation Vetlanda AB. Säljare är bolagets grundare och VD Jussi Lehikoinen.

Robotteknik Automation Vetlanda (Robotteknik) bildades 1998 och bolaget har sedan dess byggt upp ett starkt anseende och en djup expertkunskap inom industriautomation. Robotteknik programmerar och installerar kompletta robotceller och är i Sverige generalagent för robotar från Hyundai och Denso samt för vision-baserade matningssystem från Eyefeeder.

Robotteknik erbjuder även service- och konstruktionstjänster för såväl kompletta anläggningar som enskilda robotar.  Bolaget har 12 anställda och en årlig försäljning på cirka 40 miljoner kronor.

-Robotteknik har genom sina kunniga medarbetare nästan 100 års samlad erfarenhet av att projektera, bygga, installera och programmera olika typer av robotceller för exempelvis svetsning och materialhantering.  Man jobbar nära sina kunder och leverantörer och strävar hela tiden efter att ligga i framkant av den tekniska utvecklingen. Som ny ägare kommer vi inom KAMIC Group att stödja Robotteknik med kunskap, kontakter och organisatorisk support så att Jussi och hans medarbetare kan fokusera än mer på det de är bäst på, säger Fredrik Celsing, VD och koncernchef för KAMIC Group.

Den tidigare ägaren och verkställande direktören i Robotteknik, Jussi Lehikoinen, kommer fortsätta att leda bolaget som framöver kommer att ingå i KAMIC Groups affärsområde Production Technology. Jussi kommenterar:

-KAMIC Group känns som en mycket bra ny hemvist för oss inom Robotteknik. Som en del av KAMIC-familjen och affärsområdet Production Technology får vi tillgång till ytterligare kunskap, relationer och stöd vilket kommer att hjälpa oss framåt och uppåt i vår utveckling. 

KAMIC Group är en företagsgrupp bestående av ett drygt 20-tal bolag verksamma inom såväl handel som tillverkning. Sammantaget har gruppen cirka 700 anställda i 12 länder i Nordeuropa, Asien och USA och en årlig omsättning på cirka 1,9 miljarder kronor. Många av kunderna är internationella industriföretag med global tillverkning. Till de viktigare kundssegmenten hör tillverkare av telekomutrustning, kommersiella fordon, informationssystem och automationsutrustning samt även elinstallatörer och byggkonsulter.  Läs mer på www.kamicgroup.com

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT