Din Maskin Prima Power Platino Kalmar Rostfria

Prima Power Platino. Foto: Kalmar Rostfria.

Apr 16, 2019

Kalmar Rostfria investerar för att kunna laserskära i egen regi


Ökad efterfrågan gör att man behöver öka kapaciteten.

Kalmar Rostfria AB är en legoleverantör med fokus på rostfria material. Under närmare 20 års tid så har företaget stansat och nibblat detaljer till en mängd olika kunder både inom och utom Sveriges gränser. Fokus har legat på mindre produktionsvolymer och prototypframtagande. Företaget arbetar primärt med rostfria material.

För fem år sedan togs ett första steg att börja friformsskära då en CNC-styrd plasmaskärare köptes in. Detta i kombination med att inköpen av laserskärning hos ett flertal olika samarbetspartners ökade togs beslutet att det var dags att ta nästa kliv och även kunna laserskära i egen regi.

-Nu har behovet hos våra kunder blivit så stort att det var dags att öka både kapacitet och kvalitet så det kändes som ett naturligt steg att i egen regi även kunna laserskära, säger vd Magnus Olsson.

Valet föll på en Prima Power Platino fiber 1530 (4Kw) som levereras Din Maskin AB i Värnamo.

Kalmar Rostfria erbjuder marknaden innovativa lösningar och avancerad tillverkning, främst inom rostfritt stål men jobbar med de flesta metaller. Med ett brett kunnande, snabb service, yrkeskunskap samt över 50 års erfarenhet av arbeten inom den rostfria sektorn, tillgodoser Kalmar Rostfria kunderna kvalitetsarbeten av hög klass. Företaget utför även specialarbeten inom rostfritt stål, aluminium och stål och har expertkunskaper inom plåt och plåtdetaljer.

 • Apr 18, 2019

  Götene Ufo investerar i maskinparken

  Branschnytt -Detta blir en ordentlig kvalitets- och produktivitetsförbättring för vår skärning säger Sven Lans, vd på Götene Ufo AB.
  194
 • Apr 18, 2019

  Salvagnini utökar verksamheten

  Branschnytt Salvagnini Scandinavia färdigställer nu det sista med tillbyggnaden på 360 kvadratmeter, som avser utökad demohall inför den stundande Värnamo Industriexpo den 15-16 maj.
  117
 • Apr 18, 2019

  Sandvik förvärvar amerikanskt bolag

  Nyheter Stärker erbjudandet inom trådlös uppkoppling i gruvor.
  63
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT