Alf Ekström, vd och koncernchef i Kabe. Foto: Kabe.

Aug 21, 2019

Minskad omsättning för husvagnstillverkaren


"En avvaktande marknad".

Husvagnstillverkaren Kabes nettoomsättning uppgick till 745 Mkr (851) under andra kvartalet, en minskning med 12%. Rörelseresultatet minskade till 57 Mkr (65) och resultatet efter skatt landade på 47 Mkr (53).

"Efter många års kontinuerlig uppgång har totalmarknaden för husvagnar och husbilar i Norden blivit mer avvaktande och minskat med ca 9 %," förklarar Kabes vd och koncernchef Alf Ekström i delårsrapporten.

Koncernens marknadsandel i Sverige, Norge och Finland minskade till ca 43 % (47) för husvagnar och ca 15 % för husbilar. Under perioden har justeringar av både produktion och beställningsvolymer gjorts för att anpassa verksamheten till en lägre marknadsvolym. Kostnader för dessa anpassningarna har belastat periodens resultat.

De höjda lagervolymerna hos återförsäljarna av framförallt husbilar har påverkat både KABE och Adrias orderingång inför kommande säsong.
 • Dec 16, 2019

  Saab går vidare i ubåtsupphandling

  Affärer Den nederländska upphandlingen går nu in i nästa fas.
  0
 • Dec 13, 2019

  ABBs nya storsatsning i Västerås

  Nyheter Nya Robotics Experience Center med över 25 robotar ska inspirera svenska industriföretag och hjälpa dem att utveckla nya teknologier inom robotautomation. Se bilderna från fredagens invigning.
  567
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  76