Foto: Jobro.

Jan 21, 2021

Jobro förvärvar verkstadsföretag i Jönköping


Ska tillsammans bli en stark europeisk aktör inom komplexa plåtdetaljer.

Jobro Sheet Metal Technology AB i Ulricehamn, dotterbolag till JCE Invest AB, förvärvar Jönköpings Modelltillverkning AB, JMT.

JMT är ett nischbolag med hög kompetens och modern maskinpark som bland annat producerar verktygsdetaljer, gjuterimodeller och kontrollfixturer.

Ambitionen är att komplettera nuvarande verksamhet inom Jobro för att bredda erbjudandet till nya och befintliga kunder med visionen om att bli Europas ledande prototyp- och lågserietillverkare av komplexa plåtdetaljer, avancerad maskinbearbetning av komponenter och produktionsutrustning.

Säljarna Peter Larsson och Jonas Lundström kommer att fortsätta vara verksamma inom koncernen.

-JMT har med sin unika kompetens inom bearbetning varit en samarbetspartner till Jobro i många år och har vid flertalet tillfällen visat prov på hög servicegrad, kompetens och kvalitet. Med JMT kan Jobro till nya och befintliga kunder erbjuda ett utökat utbud av tillverkningstekniker, simuleringar, design med mera, säger Ulf Wilhelmsson, VD för Jobro.

JMT är en nischad leverantör med unik kompetens och modern maskinpark för avancerad maskinbearbetning i stora format av komponenter och produktionsutrustning. Genom korta ledtider och hög produktkvalitet har bolaget utvecklats till en ledande leverantör av prototypverktyg och modeller.

JMT servar kunder inom fordonsindustrin, flygindustrin och den tyngre tillverkningsindustrin.

Tillverkningen sker i Bankeryd där bolaget har kontor och produktionsanläggning.

-Med Jobro som nya ägare till JMT får vi en stabil och långsiktig ägare med lokal förankring och en sund inställning till företagande vilket skapar trygghet både gentemot våra medarbetare och kunder. Det tajtare samarbetet med Jobro kommer stärka JMTs position på marknaden där vi vill fortsätta att vara en ledande leverantör av högkvalitativa prototyper, verktyg och gjuterimodeller, säger Jonas Lundström VD för JMT.

JMTLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT