jessica span

Jessica Span. Foto: Volvo Cars.

Dec 2, 2020

Hon tillträder som ny vd för Volvo Car Sverige den 1 januari


Med en gedigen kunskap om Volvo Cars svenska affär.

I november utsågs Jessica Span till ny vd för Volvo Car Sverige. Hon kommer närmast från positionen som vd för Volvo Car Sveriges dotterbolag Volvo Bil och efterträder då Jon Wakefield, som får en ledarroll inom Volvo Cars EMEA-organisation. Båda två tillträder sina nya tjänster den 1 januari 2021.

– Jag ser fram emot att fortsätta Volvo Car Sveriges kundcentrerade transformation med fokus på elektrifiering, nya ägarskapsmodeller och onlineförsäljning. Det är särskilt spännande att leda företaget i en tid då vi skapar en helt ny kundupplevelse tillsammans med våra partners i återförsäljarledet, säger Jessica Span.

Jessica Span har en gedigen erfarenhet från och kunskap om Volvo Cars svenska affär. Hon började sin resa på Volvo Cars 2005, och har sedan dess bland annat varit ansvarig för den svenska företagsförsäljningen och sedan som försäljningsdirektör och medlem av Volvo Car Sveriges ledningsgrupp. Under hennes tid som försäljningsdirektör slogs svenskt försäljningsrekord tre år i rad. 

Som vd för Volvo Bil, världens största Volvohandlare har Jessica lett lanseringen av det helt nya tjänstebilskonceptet Care by Volvo Co-development, och lanseringen och implementationen av en ny kommersiell strategi. Samtidigt var Volvo Bils lönsamhet 2019 företagets högsta någonsin, och trots utmaningarna i spåren av Covid-19 ser även 2020 ut att bli ett rekordår.

– Jessica har visat att hon är en skicklig och inspirerande ledare. Med hennes erfarenhet, kunskap och starka relation till våra återförsäljarpartners är jag säker på att hon kommer att verkställa och bygga på den strategi som Jon Wakefield har lagt grunden för, säger Björn Annwall, ansvarig för EMEA på Volvo Cars.

Efter att ha arbetat med transformationen av det svenska marknadsbolaget går Jon Wakefield vidare till huvudkontoret på Volvo Cars EMEA-organisation i rollen som Head of Core Europe. Han kommer att få ansvaret för marknaderna Spanien, Italien, Frankrike, Belgien, Portugal, Irland, Schweiz, Danmark, Polen, Finland och Österrike.

Jessica Span kommer att sitta i ledningsgruppen för Volvo Cars EMEA.

Emelie Öhrstig, som är nuvarande Chief Commercial Officer på Volvo Bil, kommer att gå in som tillförordnad vd för Volvo Bil.
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT