Foto: Jernbro Industrial Services.

Oct 2, 2018

Jernbro förvärvar verksamhet i Avesta


Stärker sin plattform för tillväxt mot industrin i Bergslagen.


Jernbro Industrial Services förvärvar verksamheten inom Rimard Industri AB i Avesta. Verksamheten övertas från och med 2018-10-15 av Jernbro Industrial Services AB.

-Förvärvet innebär att vi förstärker vår regionala plattform för tillväxt mot industrin i Bergslagen och angränsande län där vi ser stora möjligheter. Vi etablerar oss i Avesta och tar över 25 kompetenta industrimekaniker. Vi arbetar vidare med den attraktiva kundportföljen och satsar på utbyggnad av verkstadskapacitet för större renoveringar. Samtidigt tillgängliggör vi ett bredare och än mer intressant tjänsteutbud för Rimards kunder, säger Mikael Jansson, VD för Jernbro Industrial Services AB.

-Genom övergången till Jernbro får vi kapacitet att utveckla såväl verksamhet som kunderbjudande. Vi ser verkligen fram emot att komma igång i våra nya roller inom Jernbro, säger Andreas Wallin, som nu, tillsammans med Jonas Andersson, fortsätter som ansvariga för verksamheten inom Jernbro Industrial Services i Avesta.

Jernbro i Avesta (fd Rimard) har lång erfarenhet av service och underhållsarbeten inom framförallt pappers-, trä- och stålindustrin. Kärnan utgörs av duktigt personal med mål att lösa problem, utföra underhåll och utveckla produktion för att förbättra lönsamheten för våra kunder. Med fullt utrustade servicebilar kan kompetenta reparatörer snabbt vara på plats för avhjälpande åtgärder. Allt från akuta reparationer vid t ex ett maskinhaveri, svetsjobb, installationer på site samt fortlöpande underhåll och service omfattas av erbjudandet. I egen verkstad utförs reparationer av maskinspindlar, pumpar och växellådor samt tillverkning av reservdelar. Här finns även kvalificerade personal med svetslicenser, kompetens för lagerbyten, hydraulik och pneumatik.

Jernbro är en av Sveriges ledande aktörer inom industriservice, finns på 25 orter med en omsättning på ca 1 miljard och 700 anställda. 
 • Mar 21, 2019

  Fullt drag i Sandviken

  Branschnytt Över 600 besökare har vallfärdat till Sandvik Coromants Tech Days som nu går in på tredje och sista dagen.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  163

SENASTE NYTT