Foto: Jernbro Industrial Services.

Oct 2, 2018

Jernbro förvärvar verksamhet i Avesta


Stärker sin plattform för tillväxt mot industrin i Bergslagen.


Jernbro Industrial Services förvärvar verksamheten inom Rimard Industri AB i Avesta. Verksamheten övertas från och med 2018-10-15 av Jernbro Industrial Services AB.

-Förvärvet innebär att vi förstärker vår regionala plattform för tillväxt mot industrin i Bergslagen och angränsande län där vi ser stora möjligheter. Vi etablerar oss i Avesta och tar över 25 kompetenta industrimekaniker. Vi arbetar vidare med den attraktiva kundportföljen och satsar på utbyggnad av verkstadskapacitet för större renoveringar. Samtidigt tillgängliggör vi ett bredare och än mer intressant tjänsteutbud för Rimards kunder, säger Mikael Jansson, VD för Jernbro Industrial Services AB.

-Genom övergången till Jernbro får vi kapacitet att utveckla såväl verksamhet som kunderbjudande. Vi ser verkligen fram emot att komma igång i våra nya roller inom Jernbro, säger Andreas Wallin, som nu, tillsammans med Jonas Andersson, fortsätter som ansvariga för verksamheten inom Jernbro Industrial Services i Avesta.

Jernbro i Avesta (fd Rimard) har lång erfarenhet av service och underhållsarbeten inom framförallt pappers-, trä- och stålindustrin. Kärnan utgörs av duktigt personal med mål att lösa problem, utföra underhåll och utveckla produktion för att förbättra lönsamheten för våra kunder. Med fullt utrustade servicebilar kan kompetenta reparatörer snabbt vara på plats för avhjälpande åtgärder. Allt från akuta reparationer vid t ex ett maskinhaveri, svetsjobb, installationer på site samt fortlöpande underhåll och service omfattas av erbjudandet. I egen verkstad utförs reparationer av maskinspindlar, pumpar och växellådor samt tillverkning av reservdelar. Här finns även kvalificerade personal med svetslicenser, kompetens för lagerbyten, hydraulik och pneumatik.

Jernbro är en av Sveriges ledande aktörer inom industriservice, finns på 25 orter med en omsättning på ca 1 miljard och 700 anställda. 
 • May 22, 2019

  De vinner Volvos teknikpris för elektrifiering av bergtäkt

  Nyheter – Det här priset lyfter inte bara fram en innovation – utan en hel rad av innovationer som var nödvändiga för att tänka nytt kring en urgammal process, säger Lars Stenqvist, CTO på Volvo. Se filmen om projektet.
  0
 • May 22, 2019

  Svensk stålexport ökar

  Nyheter Det den svenska stålindustrin hittills i år förlorat på gungorna i USA har vi med råge tagit igen på karusellen i andra länder runt om i världen, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret.
  0
 • May 22, 2019

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  Reportage "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  0
 • May 22, 2019

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Reportage Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  0
 • May 22, 2019

  Boliden satsar på vindkraft

  Miljö Har tecknat ett långsiktigt elförsörjningsavtal med ett företag inom vindkraftsutveckling, vilket innebär utökad produktion av fossilfri el i både Finland och Sverige.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  0
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  0