Foto: Jernbro.

Jan 11, 2021

Jernbro får order från fordonstillverkaren Navistar


AGV-system som ska användas i produktionen av dieselmotorer.


 

Jernbros affärsenhet Automation har tagit hem en order på AGV-system från Navistar, som kommer att användas i deras produktion av dieselmotorer. Navistar producerar International® kommersiella lastbilar, egna dieselmotorer och IC Bus® skolbussar och kommersiella bussar.

Projektet kommer att pågå under hela 2021 med en första leverans av AGV:er till fabriken i Huntsville, Alabama, USA under februari.

Beställningen omfattar system för såväl monteringslinjer som produktionsnära logistik. Systemen består av ett betydande antal AGV:er (Automated Guided Vehicles), fixtureringar och centrala enheter för både styrning av AGV:er och kommunikation med andra system och utrustningar.

– Vi ser fram emot att få helhetsansvaret i en miljö med högt ställda krav på tillgänglighet, ergonomi och säkerhet. Ett tungt skäl för Navistar att välja automationslösningar, som är baserade på AGV-koncept istället för fasta installationer, var att de var angelägna om att skapa produktionsupplägg med hög grad av flexibilitet för att kunna möta framtida krav. Jernbros referenser från ett flertal tidigare installationer med motsvarande höga kravställning var också av avgörande betydelse, berättar Pär Knutsson, säljchef på Jernbros automationsavdelning.

Affären signerades efter ett omfattande utredningsarbete, däribland utvärdering av pilotutrustning. Hårdvara och mjukvara är anpassade till specifika behov som är definierade av Navistar.

– Vi är verkligen stolta över att ha gjort denna affär som innehåller både en stor variation av olika AGV:er och fem olika system. Ordern påvisar vår styrka och konkurrenskraft, avslutar Pär Knutsson.

Affärsenhet Automation inom Jernbro är specialiserad på automationslösningar baserade på AGV-koncept främst för monterings- och logistikapplikationer. Enheten är placerad i Skövde och har genom åren genomfört projekt för leverans i alla världsdelar.
Jernbro Industrial Services är marknadsledande inom industriservice, f n med en omsättning på ca 1,4 miljarder, 900 anställda och verksamhet på 25 orter. Varje dag, året om, hjälper vi svensk industri att producera säkrare, mer effektivt och mera hållbart. Med djup ingenjörs- och utförarkompetens inom underhåll och övriga teknikdiscipliner som mekanik, el, automation och energi bidrar vi till utveckling och effektivisering av våra kunders verksamhet och därigenom till ökad konkurrenskraft. Vi finns lokalt och nära med specifika kunskaper om våra kunders olika processer och utmaningar. Bland Jernbros många kunder finns små och medelstora lokala företag och stora internationella koncerner verksamma inom verkstad, stål, gruvor, livsmedel, petrokemi, rening och distribution av vatten, plast och gummi, trä, papper och massa samt energi. Vi följer också med våra kunder ut i världen på projektbasis och levererar även nyckelfärdiga automationslösningar.

Ägare till Jernbro är Aksiom. Aksiom utvecklar och genomför strategier för hög tillväxt inom den europeiska och globala tekniska tjänstesektorn. Koncernbolagen tillhandahåller komplexa tjänster till ägare av industri-, verktygs- och infrastrukturtillgångar. Aksiom samarbetar med etablerade entreprenörsföretag och bidrar med strategiska, kommersiella, förvaltnings- och kapitalresurser för att påskynda strategier för organisk tillväxt och marknadskonsolidering.

AGVLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT