Nov 22, 2019

PLAY: Japanskt vidunder med världens snabbaste acceleration


0-100 km per timme på 1,69 sekunder. Bilen har haft världspremiär på bilutställningen i Dubai.

Japanska biltillverkaren Aspark tillkännagav The Owl som en prototyp redan 2017. Nu har den slutgilitiga versionen haft världspremiär på den prestigefyllda bilutställningen i Dubai i förra veckan.

Med 2.012 hästkrafter och en aerodynamisk design gör den en topphastighet om 400 km per timme och den har världens snabbaste acceleration, 0-100 km per timme på 1,69 sekunder. 

Enligt CNN vill Aspark leverera en "feminin" estetik kompletterad med högpresterande specifikationer. Fordonet består av kolfiberpaneler runt en rostfritt stålram. 99 centimeter hög är Owl bland de lägsta fordonen på vägen, och med en struktur som väger bara 120 kilo kommer den också att vara bland de lättaste.

Fordonet kommer att tillverkas i Italien, i endast 50 exemplar. Prislapp 2,9 miljoner euro. Den riktar sig med andra ord till "very rich people", som Kiyoyuku Kawanaka, Asparks chef för Owl-projektet, säger.
 • Dec 12, 2019

  Hållande verktyg blir smartare

  Reportage – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  59
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Sandvik Coromant tar täten online

  Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
  184

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  59