APandT Unipres

Unipres på besök hos AP&T i Ulricehamn, Sverige. Tsutomu Serizawa och Ryoji  Maeda från Unipres flankerade av Peter Robisch och Yuki Yoshikawa från AP&T. Foto: AP&T.

Jan 27, 2020

Japansk fordonsunderleverantör köper presshärdningslinjer från Ulricehamn


Japanska Unipres förser många av världens stora biltillverkare med karossdelar i pressad plåt.

Nu har den globalt verksamma koncernen valt att investera i två kompletta presshärdningslinjer från AP&T i Ulricehamn. Den första av de två linjerna tas i drift vid Unipres brittiska tillverkningscenter i Sunderland i början av 2020. Den andra linjen ska levereras till koncernens franska anläggning i Biache Saint Vaast i mars 2020.

– AP&T:s tillförlitliga teknik, deras långa erfarenhet av presshärdning och möjlighet att erbjuda snabb service, är några av de viktigaste skälen till att vi valt att samarbeta med AP&T, säger Ryoji  Maeda. Senior Vice President, Advanced Engineering Development Center, UNIPRES R&D CO., LTD.  

– Vi är förstås väldigt glada över att vi fått förtroendet att ta fram kompletta lösningar som möter Unipres högt ställda krav på korta cykeltider och långt driven automatisering. Båda linjerna har ett avancerat teknikinnehåll. Till exempel sker alla byten av verktyg och gripdon helt automatiskt. Linjerna är också utrustade med sofistikerad processövervakning, som säkerställer en hög och jämn kvalitet på de tillverkade delarna, säger Peter Robisch, Technical Sales Manager på AP&T.

AP&T:s affärsmodell – One Responsible Partner® –  som innebär att man tar totalansvar för den kompletta produktionsutrustningen och har all kompetens i huset, spelade också en viktig roll i upphandlingen. Liksom att AP&T arbetar globalt och kan erbjuda service och reservdelsförsörjning där kunderna har sin verksamhet.

AP&T har hittills levererat och installerat fler än 120 presshärdningslinjer världen över.

 
 • Mar 30, 2020

  Saab drar tillbaka utdelningsförslag

  Nyheter Stor orderstock och långsiktiga affärer har hittills skonat företaget från coronaeffekter, men bolaget utesluter inte negativ påverkan framöver.
  36
 • Mar 30, 2020

  Full fart hos teknikkonsulten

  Nyheter I januari öppnades dörrarna till ett nytt kontor i Gävle, efter två månader är flera intressanta projekt redan i rullning.
  100
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  23