May 22, 2019

Jakten på talangerna – ny poddserie från Teknikföretagen


Behovet av kvalificerad kompetens är stort. Det svenska utbildningssystemet behöver utvecklas, men Sverige behöver även attrahera talanger från andra länder för att trygga kompetensbehovet.

Det är därför avgörande att Sverige arbetar för att välkomna internationell spetskompetens. Annars riskerar vi att halka efter i konkurrenskraft. Men hur kan Sverige bli attraktivare för utländsk kompetens?

Är det snårigheter i regelverket som försvårar för företagen att anställa från andra länder? Och vad vet egentligen omvärlden om Sverige?

I tre nya avsnitt av Teknikföretagens podcast T-time diskuterar vi det tillsammans med blandad expertis.

Radio- och tv-mannen Kjell Eriksson och Anna Lööf, presschef på Teknikföretagen, leder poddserien.

Serien gästas av Lars Gustavsson (Dice), Mahran Ahmed (DST), Sara Klingenborg (ÅF), Li Ljungberg (Teknikföretagen), Teresa Jonek (Invest Stockholm), Jacob Stenberg (Svenska Institutet), Ulrik Hoffman (Ungdomsbarometern), Pernilla Melén (Munkforssågar), Magnus Kilger (Doktor i barn- och ungdomsvetenskap) och Lucian Dragos (Student vid Linnéuniversitetet).

Podden T-time går att lyssna på via iTunes och SoundCloud.
  • Jun 17, 2019

    Affärsläget för industrin försvagas

    Nyheter Även om en del fortfarande rapporterar ett utfall bättre än historiska genomsnitt följer utvecklingen i Sverige de allt svagare data som rapporteras i övriga Europa, menar Teknikföretagen.
    0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT