Foto: Ivisys.

Sep 6, 2018

Ivisys tar miljonaffär tillsammans med PEMA Metall


Ordern avser en systemlösning till Gnosjö Automatsvarvning.

IVISYS AB har fått en order från det svenska företaget AB Pema Metall, en leverantör av specialiserade maskinlösningar för tillverkare inom alla branscher. Ordern är resultatet av ett samarbete om en systemlösning för Gnosjö Automatsvarvning AB, en befintlig kund till både IVISYS och PEMA Metall. Ordervärde för IVISYS är ca. 80.000 Euro för visionsystemet.

En del av Pema Metall ABs produktsortiment är skräddarsydda maskiner för kvalitetskontroll. Det är första gången som IVISYS kommer att göra en systemlösning tillsammans med PEMA Metall och som partner leverera visionsystemlösningen till Pema Metalls nyckelfärdiga system.

-Första gången vi träffade Pemas team var när båda våra företag var inblandade i ett tidigare projekt för Gnosjö Automatsvarvning AB. Det blev snabbt klart för oss att Pema är dedikerade till att leverera toppmoderna lösningar och inget mindre. Den ambitionsnivån tilltalar oss och att arbeta med Gnosjöprojektet visade också att Pema inte bara har höga ambitioner utan även kan anpassa sig till strävan att leverera sina löften. På den grunden är vi glada att förena styrkor med PEMA som deras visionteknikpartner i det här nya projektet, säger IVISYS VD Mikael Sjöholm.

PEMA Metall, som ligger i Gnosjö är en välkänd och erkänd systemleverantör i ett av Sveriges mest industriella områden och har levererat automationslösningar under de senaste 50 åren.

IVISYS erbjuder visionsbaserade kvalitetssäkringslösningar till industrin, som kan ersätta manuell och mekanisk kvalitetskontroll. IVISYS unika patenterade lösningar gör det möjligt att genomföra komplexa kontroller och samtidigt bevara det existerande produktionsflödet, opåverkat av kvalitetskontrollen. Till skillnad från existerande lösningar ger IVISYS lösningar möjlighet att genomföra komplexa ytkontroller, kontrollmätningar på mikronivå och kontrollera multipla komponenter i en och samma process. Lösningarna som erbjuds har i genomsnitt en återbetalningstid på ca. 6 månader för kunderna som idag nyttjar mekanisk eller manuell kontroll.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT