Apr 15, 2021

Temaveckorna: Iscar Neologiq


Nya produkter som möter utmaningarna i dagens trender.

På Iscars hemsida hittar du mer information om NEOLOGIQ. Klicka på någon av länkarna nedan antingen för att besöka vår virtuella monter eller för att komma till vår NEOLOGIQ nyhetssida.

Det har nu gått några år sedan ISCAR lanserade en serie unika och innovativa LOGIQ-verktyg. Dessa verktyg hade utformats särskilt för att klara utmaningarna inom industrin – som att öka produktiviteten eller hitta kostnadseffektiva vändskärslösningar som alternativ till solida hårdmetallverktyg med liten diameter. 
Nu introducerar ISCAR den logiska efterföljaren - produktserien NEOLOGIQ - som innehåller ett komplett sortiment av avancerade produkter och tekniska lösningar för bearbetning och innebär ett jättesprång framåt i utvecklingen för skärande verktyg. 
Vad är målet med NEOLOGIQ?
ISCAR har utvecklat NEOLOGIQ som ett svar på de utmaningar som modern bearbetning står inför idag till följd av de senaste tekniska förändringarna. De tydligaste trenderna att bemöta är
 Fordonsbranschen som överger den traditionella förbränningsmotorn till förmån el- och hybridbilar
 3D-printing, precisionsgjutning och -smide
 Digitala revolutionen i och med Industri 4.0
ISCAR har förberett sig för dessa förändringar och tagit fram NEOLOGIQ, som är det logiska steget mot ett skärverktyg som klarar kraven som den ”smarta fabriken” ställer. ”Bearbetning utan begränsningar” är mottot för ISCAR’s NEOLOGIQ-produkter. 
Hur kan man då ta sig över de begränsningar som traditionell bearbetning innebär? ISCAR’s svar på frågan syns tydligt i de nya produkterna. Här följer en kort presentation av några av dem.
Logisk fräsning - NEOFEED
En produktivitetshöjande och kostnadsbesparande högmatningsprodukt är NEOFEED, en fräsfamilj med kvadratiska, dubbelsidiga skär. Skäret har 8 skäreggar och klarar höga belastningar vid höga skärhastigheter tack vare den stabila infästningen i skärläget.
Kompetent avstickning med korrekt kylning
För att lyckas väl med avstickning är det mycket viktigt att kylvätskan tillförs på rätt sätt – den ska vara rätt riktad och gärna tillföras under högt tryck. För maskiner som saknar möjlighet att tillföra skärvätska genom verktyget kommer nu ”JET-CROWN” som är en tillsats som möjliggör att skärvätskan kommer fram till skäreggen på rätt sätt.
Effektiv håltagning genom förbättrad 3-skärig borr
En ny design på LOGIQ3CHAM med tre spånkanaler bygger på att kanaler nu har variabel spiralvinkel. Detta medför en avsevärd förbättring i hur borren uppträder dynamiskt så att hålen kan borras mycket djupare, max borrdjup ligger nu på 8xD.  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT