Inzile

Ragnar Åhgren, Inziles vd och huvudägare till vänster. Foto: Inzile.

Jun 28, 2019

Svenska lätta ellastbilen ska tillverkas i nya lokaler i Västervik


Målsättningen är serieproduktion av 60 lastbilar innan årets slut.

Elfordonsföretaget Inzile AB, listat på Nasdaq First North, meddelar idag att man ingått avtal med Södra Infartens Företagscenter om hyra av nya, större produktionslokaler i Västervik. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hyresavtalet är ett viktigt led i Inziles nästa fas, där man har för avsikt att redan under senhösten 2019 påbörja serieproduktionen av den fossilfria transportbilen PRO4 i de nya lokalerna. Serieproduktionen kommer att finansieras med medel från Inziles kraftigt övertecknade spridningsemission som genomfördes inför listningen på Nasdaq First North.

Inzile PRO4 är en eldriven lätt lastbil i segmentet upp till 3,5 ton som har utvecklats i syfte att skapa förutsättningar för smarta och fossilfria städer. Elektriska arbetsfordon (EUV) är en nischmarknad inom fordonsindustrin som väntas växa starkt de kommande åren.

Utvecklingen av Inzile PRO4 har skett på Göteborgskontoret där de främsta ingenjörerna inom fordonsindustrin finns, samt på huvudkontoret i Västervik där produktionen sker. 

–Transportföretag och e-handlare som vill eliminera utsläppen för ”the last mile” är en av våra kundgrupper. Den andra är kommuner och parkförvaltningar, förklarar Ragnar Åhgren.

De nya hyreslokalerna omfattar drygt 2 000 kvm produktions och kontorsyta som utifrån såväl geografiskt läge som uppbyggnad passar företaget mycket bra. Lokalerna förväntas på sikt kunna ha kapacitet att producera upp till 1 000 fordon per år. Inzile har som målsättning att serieproduktionen av PRO4 ska omfatta 60 stycken fordon till utgången av 2019. Flytt till de nya lokalerna sker redan 1 juli 2019. 

–Vi är mycket glada över att få tillgång till dessa betydligt större och mer ändamålsenliga lokaler och ser fram emot att inleda serieproduktionen av PRO4.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  14