OCS

Från vänster Steve Groocock, försäljning UK, Kenth Almqvist, delägare och vd, Thomas Robertson, vd Intellitrak USA, Christer Lundgren, delägare och försäljningschef. Foto: OCS.

Feb 14, 2020

Inviger dubblad produktionsyta utanför Borås


Som de experter de är på hängande conveyors för fordons- och flygplansindustrin har de naturligtvis automatiserat sin egen produktion.

– Nu har det regnat sedan i julas, men samma dag som vi inviger huvudkontor och produktion på Viared, utanför Borås, skiner solen från en klarblå himmel. Det känns naturligtvis extra roligt eftersom hela organisationen är här från Europa och USA.

Kenth Almqvist, delägare och vd på conveyorföretaget OCS, är lite trött men stolt efter gårdagens invigning. Den nya fastigheten på hela 3 500 kvadratmeter ligger granne med Ellos Groups nya logistikcenter, som också invigs om någon månad på ett växande Viared strax väster om Borås.

– Eftersom vi är experter på hängande conveyors för den moderna industrin som fokuserar på automatisering och en lean production, har vi passat på att automatisera våra egna processer. Samtidigt har vi också lagt stor vikt vid arbetsmiljö, ergonomi och effektiva arbetsytor. Vår egen produktion ska fungera som ett Centre of Excellence, berättar Kenth Almqvist.

OCS utvecklar och producerar hängande conveyors för bland annat fordons- och flygplansindustrin. Med den nya fastigheten går man från 2 000 till 3 500 kvadratmeter, med möjlighet att öka med ytterligare 1 500 vid framtida behov.

– Nu är vi väl positionerade för att fortsätta växa både på befintliga och nya marknader, avslutar Christer Lundgren, försäljningschef och delägare på OCS.

 

OCS • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  82
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  37