DMG MORI Franssons Maskinbearbetning

Jan Einarsson, platschef, i bakgrunden syns nya investeringen DMG MORI NMV3000DCG med 34 paletter. Foto: DMG MORI.

Jul 1, 2019

Investerar i högautomatiserad 5-axlig flerop för att möta ökad efterfrågan


Det stora palettmagasinet och verktygsmagasinet ger nu möjlighet till många obemannade timmar.

Franssons Maskinbearbetning i Kalmar har investerat i ytterligare en 5-axlig maskin från DMG MORI. Den här gången blev det en högautomatiserad cell med en 5-axlig fleroperationsmaskin. Den är utrustad med 34 paletter och verktygsmagasin med plats för 300 verktyg.

Investeringen gjordes tack vare ökad marknadsandel samt större efterfrågan på verktyg och småserietillverkning. Det stora palettmagasinet och verktygsmagasinet ger nu möjlighet till många obemannade timmar. Maskinmodellen är en DMG MORI NMV3000DCG och togs i drift under maj månad.

NMV3000DCG har ett rörelseområde på X/Y/Z 500/350/510 mm och hanterar detaljer med en diameter på 350 mm och höjd 300 mm.

Med hjälp av ett intuitivt hanteringssystem kan maskinen välja vilken palett som ska köras beroende på verktygslivslängd, men även i förhand meddela om verktyg saknas i magasinet när programmet väljs in. Frässpindeln är allround och passar mycket bra till både rostfritt och aluminium, där det finns krav på både högt vridmoment och samtidigt högt varvtal (20.000 varv/min).

Franssons Maskinbearbetning arbetar med legotillverkning för verkstadsindustrin och är ett högteknologiskt företag som specialiserat sig på skärande bearbetning av komplicerade maskinkomponenter med höga ytkrav. Företaget jobbar mest i rostfria material samt hårda verktygsstål från Uddeholm. De är idag drygt 32 anställda och ägs sedan 2012 av Norden Machinery i Kalmar. De är en del av koncernen Coesia med huvudsäte i Bologna, Italien.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  346
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  428

 • Teknik

  Nya ATOS 5 Airfoil

  GOM har tagit fram en ny sensor med kort mätavstånd vilket passar bra till bland annat mätning av blad och liknande detaljer.
  14
 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  29