DMG MORI Franssons Maskinbearbetning

Jan Einarsson, platschef, i bakgrunden syns nya investeringen DMG MORI NMV3000DCG med 34 paletter. Foto: DMG MORI.

Jul 1, 2019

Investerar i högautomatiserad 5-axlig flerop för att möta ökad efterfrågan


Det stora palettmagasinet och verktygsmagasinet ger nu möjlighet till många obemannade timmar.

Franssons Maskinbearbetning i Kalmar har investerat i ytterligare en 5-axlig maskin från DMG MORI. Den här gången blev det en högautomatiserad cell med en 5-axlig fleroperationsmaskin. Den är utrustad med 34 paletter och verktygsmagasin med plats för 300 verktyg.

Investeringen gjordes tack vare ökad marknadsandel samt större efterfrågan på verktyg och småserietillverkning. Det stora palettmagasinet och verktygsmagasinet ger nu möjlighet till många obemannade timmar. Maskinmodellen är en DMG MORI NMV3000DCG och togs i drift under maj månad.

NMV3000DCG har ett rörelseområde på X/Y/Z 500/350/510 mm och hanterar detaljer med en diameter på 350 mm och höjd 300 mm.

Med hjälp av ett intuitivt hanteringssystem kan maskinen välja vilken palett som ska köras beroende på verktygslivslängd, men även i förhand meddela om verktyg saknas i magasinet när programmet väljs in. Frässpindeln är allround och passar mycket bra till både rostfritt och aluminium, där det finns krav på både högt vridmoment och samtidigt högt varvtal (20.000 varv/min).

Franssons Maskinbearbetning arbetar med legotillverkning för verkstadsindustrin och är ett högteknologiskt företag som specialiserat sig på skärande bearbetning av komplicerade maskinkomponenter med höga ytkrav. Företaget jobbar mest i rostfria material samt hårda verktygsstål från Uddeholm. De är idag drygt 32 anställda och ägs sedan 2012 av Norden Machinery i Kalmar. De är en del av koncernen Coesia med huvudsäte i Bologna, Italien.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • dmgmori Reportage

    Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

    Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
    230