Sep 19, 2017

Investerar för dubblad kapacitet


Efterfrågan på större antal detaljer har ökat markant senaste året.

Acron har ökat kapaciteten på 3D-printing för produktion, genom en ny SLS-maskin. Tillskottet i maskinparken är en EOS P760, likadan som företagets tidigare produktionsmaskin för printade detaljer i polyamid.

"Efterfrågan på större antal detaljer har ökat markant senaste året och vi ser en fortsatt ökning. Därför anpassar vi maskinparken efter era behov för fortsatt snabba leveranser. Med två maskiner kan vi leverera mer än dubbelt så mycket eller på halva tiden," skriver företaget i ett pressmeddelande.

Nytillskottet installerades innan sommaren och utöver de två P760s har Acron tre 3D-system Vanguards, även de SLS-maskiner.

"De håller vi med olika material för att alltid hålla korta ledtider och undvika långsamma och oekonomiska materialbyten," skriver Acron.

För 20 år sedan var Acron i Anderstorp (på den tiden i Bredaryd) en traditionell svetsfirma, vars fokus låg på att reparera verktyg till industri som arbetade med formbunden produktion. Idag utgör 3D-printing över 80% av verksamheten. Acron har 17 medarbetare som alla är experter på de olika 3D-tekniker som finns inom friformsframställning. Företaget förfogar över fem SLS-system och ett SLA-system.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT