Mar 30, 2016

Intelligent och anpassningsbar drivstyrning


Hybrida lösningar för centraliserad och distribuerad drivstyrning.

På ELMIA Automation visar NORD DRIVESYSTEMS smarta styrlösningar för synkrona motorer och induktionsmotorer. Presentationens huvudfokus är frekvensomriktarserien SK 200E. Dessa tekniskt avancerade enheter ligger i framkant av elektronik för distribuerad drivstyrning och har en inbyggd positioneringsfunktion, högsta möjliga överbelastningskapacitet och ett mycket brett effektintervall (0,25 kW till 22 kW). Nord visar frekvensomriktarnas stora flexibilitet, och då särskilt i storskaliga installationer med centraliserad automation. Då de normalt styrs av en fältbuss eller industrinätverk kan de enkelt och snabbt kopplas bort via en omkopplare, vilket är användbart vid till exempel underhåll. Uppgifter så som positionering tas då över av den omriktarinbyggda PLC:n. Om kommunikationen med ett styrsystem på högre nivå oväntat bryts kan en SK 200E fortsätta köra viktiga processteg själv för att minska produktionsbortfall.

NORD DRIVESYSTEMS utvecklar och tillverkar drivtekniska lösningar. Företaget har mer än tre tusen anställda och är en av världens främsta leverantörer av storskaliga helhetslösningar för drivsystem. NORD har ett stort produktutbud som innehåller både standardenheter och skräddarsydda lösningar för krävande miljöer, så som till exempel energieffektiva och explosionssäkra system. Företaget startades 1965 och finns idag i 36 länder och uppnådde en omsättning på 500 miljoner Euro 2014. NORD har ett etablerat och utbrett nätverk för försäljning och service som säkerställer korta leveranstider och möjliggör kundnära tjänster där det behövs. Deras stora utbud av växellådor omfattar moment från 10 Nm till över 242 000 Nm. Företaget levererar även motorer med effekter från 0,12 kW till 1000 kW och frekvensomriktare i standardmodeller för skåp samt specialdesignade modeller för helintegrerade drivenheter och decentraliserad automatisering.

Nord Drivystem på ELMIA Automation 10-13 maj, 2016:
Hall D / Monter D02:14

Bilden: NORD:s omriktare för distribuerad drivstyrning i applikationer upp till 22 kW kan nu även styras med mobila enheter.
  Annons
 • Sandvik Coromant tar täten online

  Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
  174
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Ökad rörlighet och minskat slitage

  Påklädnaden säljs i ett grundutförande vilket innebär att slangpaketet som fästs vid roboten är tomt, med möjlighet att beställa kablage för luft, I/O och annan kommunikation separat.
  3