Vibrationstålig , hög isolationsresistans och komplett ångtät. Tre nya JUMO plastoSENS T temperatursensorerna illustrerar tänkbara användningsområden. Foto: Jumo.

Jan 24, 2020

Innovativ teknik för temperaturmätning i unik plastkonstruktion


JUMO prestenterar de första plastoSENS T temperatursensorerna.

JUMO plastoSENS är helt ny process för framställning av mätutrustning med hög kvalitet. Givarna förses med plastbeläggning i en formsprutningsprocess. De första temperatursensorerna visar nu upp de många olika användningsområdena för denna revolutionerande teknik.

JUMO har tagit fram tre olika standard modeller, men där finns egentligen inga begränsningar på hur ni vill att givarekonstruktionen skall se ut. Hög isolationsbeständighet, vibrationstålighet och ångtäthet får ni på köpet.

JUMO plastoSENS T01:
Spänningstålig temperatursensor av plast
JUMO plastoSENS T temperatursensor av högtemperaturplast är elektriskt isolerande, men samtidigt termisk ledande. Det gör dem lätta att använda i miljöer med mycket höga strömstyrkor och spänningar, som i transformatorer, generatorer eller kombinerade värme- och kraftverk. JUMO plastoSENS T01 är en standardiserad, spänningstålig sensor med isolationsresistans upp till 10 kV, vilken kan användas vid kontinuerlig drifttemperatur mellan -50 och 200 °C. Konventionella temperatursensorer klarar högst 2,5 kV.

JUMO plastoSENS T02:
Vibrationstålig temperatursensor av plast
Vibration är ett stort problem för mätteknik i fordonsmotorer eller maskiner. Med konventionella sensorer är det mycket komplicerat att placera temperaturelementet i mätkroppen så att den verkligen hamnar i en säker position. För JUMO plastoSENS T är givaren helt belagd med plast. Det innebär att JUMO har utvecklat en vibrationstålig och stöttålig instickssensor som lätt klarar upp till 20 g och kan användas i nästan alla vätskor vid temperatur mellan -40 och 180 °C. JUMO plastoSENS T02 kännetecknas också av god felsäkerhet och låg egenfrekvens vid vibrationer.


JUMO plastoSENS T03:
Ångtät plasttemperatursensor
I steriliseringstillämpningar eller vid CIP-rengöring utsätts givare för en mycket krävande kombination av hög temperatur, fukt och tryck. Med sensorn JUMO plastoSENS T03 för steriliseringstillämpningar binds de applicerade högtemperaturplasterna till varandra under formsprutningsprocessen, vilket säkerställer ång- och vattentäthet. Detta är en ovärderlig fördel, i synnerhet för sensorns kabelutgång, som är en kritisk punkt. Denna FDA-kompatibla sensor kan användas vid temperatur mellan -50 och 150 °C.


Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Dubbelt slipar bättre

    Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen.
    9