Peter Landquist. Foto: CTT Systems.

May 21, 2019

Inleder samarbete med Airbus Corporate Jets


Ska optimera luftfuktningssystem till ACJ320-familjen. En högre luftfuktighet på långdistansflygningar reducerar en rad problem som orsakas av torr luft.

CTT Systems AB i Nyköping har undertecknat en avsiktsförklaring med Airbus Corporate Jets för att optimera ett luftfuktningssystem till ACJ320-familjen för att ytterligare förbättra effektivitet och prestanda.

Luftfuktigheten i kabinen är generellt väldigt låg i passagerarkabinen för VIP-flygplan, men kan med CTTs luftfuktningssystem ökas till mer än 20 procent genom att kontinuerligt tillföra fukt vilket ökar komfort och välmående för passagerarna. En högre luftfuktighet på långdistansflygningar reducerar problem med torr luft  som bland annat torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar, samt förbättrar välmående och sömn. Luftfuktarna bygger på så kallad evaporativ befuktning som effektivt hindrar spridning av bakterier.

Ansamling av fukt i isolering undviks genom att kombinera CTTs avfuktare och luftfuktare för att uppnå en balanserad luftfuktighet.

-Airbus Corporate Jets är ledande i komforten och utrymmet som vi skapar för passagerarna, och att introducera möjligheten till bättre luftfuktighet i kabinen är en del av vårt fokus att ständigt förbättra reseupplevelsen, säger Airbus Corporate Jets VD Benoit Defforge.

-Vårt gemensamma mål är att skapa en jämnt fördelad luftfuktighet i Airbus Corporate Jets VIP-kabiner, samtidigt som vi minimerar mängden vatten som behövs, samt att överföra vår erfarenhet från kommersiella passagerarflygplan till VIP-segmentet på ett optimalt och ekonomiskt sätt, säger Peter Landquist, Försäljnings- & Marknadschef på CTT Systems.

CTT Systems luftfuktare upprätthåller den relativa luftfuktigheten på en för människan komfortabel nivå runt 20 procent. Luftfuktarna bygger på så kallad evaporativ befuktning som effektivt hindrar spridning av bakterier. VIP-systemet inkluderar aktivt skydd mot kondensationsproblem.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • dmgmori Reportage

  Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

  Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
  217

 • Teknik

  Fräsarna går på djupet

  Dormer Pramet har utvidgat sitt fräsprogram för formverktygstillverkning och övrig bearbetning med ett flertal nya produkter.
  17