Christian Löfgren. Foto: Inission.

Sep 24, 2020

Inission får mångmiljonorder från ABB


En strategisk affär avseende komponenter till kärnkraftsindustrin.

Inission har ingått avtal med ABB AB Industrial Automation avseende tillverkning där användningsområdet för produkterna är svensk kärnkraftsindustri.

Leveranserna bestående av reservdelar för ABB AB IA-Energy Industries inleds under fjärde kvartalet 2020 och kommer att pågå under en period på totalt fem år. Värdet för affären uppgår totalt till ca 26 MSEK och är en stor affär inom området eftermarknad.

Avtalet är strategiskt och av stor betydelse eftersom det är ett kvitto på att marknaden uppskattar Inissions kompletta tjänsteutbud där eftermarknadsproduktion är en väsentlig del. Leveranserna kommer att ske från Inission Stockholm.

-Produktionen av sortimentet i fråga ställer mycket höga krav på kvalitet, tillförlitlighet och kompetens och det är glädjande att se att de satsningar vi gjort inom området under flera år resulterat i en större substantiell affär. Tack vare vår nyckelkompetens och tillsammans med vår kund har vi framgångsrikt skapat en plan för ett optimalt tillverknings- och materialflöde, säger Christian Löfgren, VD Inission Stockholm AB.

För Inission är ABB en substantiell kund och relationen går långt tillbaka. För närvarande levererar fem fabriker inom Inission både produkter och tjänster, inom flera olika områden, till ABB. 

ABBLoading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    80

SENASTE NYTT