Anna Alveros, HR-Director på Altran tillsammans med fördomsfria intervjuroboten Tengai. Foto: TNG.

Dec 8, 2020

Ingenjörsföretaget blir först i världen med egen intervjurobot


"Att inte bara hänga med i den tekniska utvecklingen utan helst leda den är ett signum för oss"

Ingenjörsföretaget Altran blir nu världens första företag att ha en egen intervjurobot. Den fördomsfria AI-roboten ska användas i företagets rekryteringar för att skapa ett mer objektivt och datadrivet beslutsunderlag, samt förbättra kandidatupplevelsen.

Altran är idag världsledande inom teknik och R&D-tjänster och fokuserar på transformation och innovation av morgondagens produkter och tjänster. En av framgångsfaktorerna är att företaget lyckats attrahera och behålla rätt medarbetare.

Nu tar Altran nästa steg och med HR i spetsen investerar de i intervjuroboten Tengai. Målet är att skapa en mer innovativ och objektiv anställningsintervju, förbättra kandidatupplevelsen och därmed stärka företagets employer brand.

-Vi är ett teknikintensivt företag med många ”early adopters”. Att inte bara hänga med i den tekniska utvecklingen utan helst leda den är ett signum för oss, säger Anna Alveros, HR-Director på Altran, som fortsätter: Investeringen innebär att vi får tänka till kring vår rekryteringsprocess och kandidatupplevelse, något som kommer utveckla oss vidare.

Altran leasar Tengai via TNG som initierade utvecklingen av roboten i sitt innovationslab redan 2018. Idag är TNG återförsäljare av intervjuroboten i hela Sverige.

-Altran är ett bolag som har insett värdet av hög kunskap och teknologi i syfte att ta hållbarhet inom rekrytering till nästa nivå. Vi är övertygade om att Tengai kommer hjälpa Altran hitta de allra bästa kandidaterna, vilket i sin tur kommer bidra till ännu högre mångfald och innovationstakt, säger Åsa Edman Källströmer, VD på TNG.

Roboten installerades i början av december och är nu redo att ta sig an sina nya arbetsuppgifter. Martin Andersson, Human-Machine Teaming Manager på TNG, ansvarade för utbildningen och den tekniska implementeringen på plats:

-Att ett konsultbolag inom IT och Tech använder sig av framtida teknik och AI i sin rekryteringsprocess visar på tilltro till framtiden. Dessutom inspirerar Altran med sitt stora intresse för att höja kandidatattraktionen. Här kommer Tengai verkligen hjälpa dem att lyckas!

TNG är idag återförsäljare av Tengai. Vill du veta mer om intervjuroboten eller hur du kan hyra en egen, så hör av dig idag här. 

Om Altran
Som världsledande inom innovation och högteknologiska konsulttjänster, erbjuder Altran sina kunder ett nytt sätt att utföra innovation. Koncernen utvecklar morgondagens produkter och tjänster tillsammans med eller åt sina kunder. Altran arbetar tillsammans med sina kunder på varje länk i projektets värdekedja, från idé till industrialisering.

Om Tengai 
AI-roboten Tengai kombinerar 15 års erfarenhet av fördomsfri rekrytering, beteendevetenskap och avancerad robotteknik med en ny fördomsfri intervjumjukvara. Intervjuroboten kan användas av organisationer inom alla branscher för att öka träffsäkerheten och effektiviteten i anställningsintervjuer, minska mänsklig bias samt korta ledtider i rekryteringsprocessen då Tengai kan genomföra fler anställningsintervjuer än vad en människa klarar av, med hög kvalitet.

TNG  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT