Maskin NTX2000/1500SZM CELOS/Fanuc samt Mats Ohlsson, vd och ägare Examec AB. Foto: DMG MORI.

Oct 3, 2018

Ingen kompromiss när Examec utökar maskinparken


Företagets styrka ligger i komplicerade montage av större detaljer med hög precision och då krävs det högkvalitetsmaskiner.

Examec AB i Tomelilla är specialiserat på avancerat maskinbygge i mindre serier och den stora styrkan ligger i komplicerade montage, ofta av större detaljer med hög precision. Från konstruktion och projektledning till el, automation och slutprovning, hos Examec finns allt under samma tak.

Företagets viktigaste resurs är den välutbildade och motiverade personalen med lång verkstadserfarenhet som sätter stort värde på ett exakt resultat. Till hjälp har man en maskinpark med avancerade högkvalitetsmaskiner, däribland 5-axliga fleropar och svarv/fräs-kombinationsmaskiner.

Under 2018 utökades maskinparken med en NTX2000/1500SZM med CELOS och Fanuc från DMG MORI men förutom denna B-axel svarv med 76 st. verktygsplatser, undre revolver med 10 drivna verktygsplatser och två spindlar, så har Examec även investerat i en DMC 160 FD dB som kommer att installeras i början av 2019.

Valet av maskinleverantör föll på DMG MORI tack vare att de inte ville kompromissa och välja mellan med kvalitet eller kapacitet. Efter ett fabriksbesök på DMG MORIs årliga resa till Öppet Hus i Pfronten var valet enkelt.
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  243

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  49