Foto: Pixabay.

Feb 12, 2019

Infranord förbereder ny svensk höghastighetsbana


Kontraktet gäller Ostlänken.

Infranord och Trafikverket har undertecknat ett kontrakt gällande förberedelser inför byggnation av en ny höghastighetsbana genom Sörmland och Östergötland.  Kontraktet gäller Ostlänken OL2500 Entreprenad Kardonbanan från Åby till Händelö och ingår i Trafikverkets projekt Ostlänken. Kontraktssumman uppgår till 92 MSEK på tre år.   

Projektet syftar till att bygga en ny förbindelse mellan Södra stambanan och en ny godsbangård i Norrköping och omfattar byggnation av sju kilometer järnväg.

-Det här är ett strategiskt viktigt projekt och jag är glad att Infranord har fått förtroendet och därmed får vara del i förberedelserna för höghastighetsbanor i Sverige. Dessutom ger det oss möjlighet att etablera Infranord ytterligare i en expansiv region, säger Helene Biström, VD, Infranord.

Utöver spårbyggnation omfattar uppdraget även nya spårväxlar, vägskyddsanläggningar, bullerskärmar och tillhörande kanalisation, kontaktledning, el-, signal och telebyggnation. Projektstart är beräknad till juni 2019 med slutdatum i juni 2022.

 • Apr 18, 2019

  Götene Ufo investerar i maskinparken

  Branschnytt -Detta blir en ordentlig kvalitets- och produktivitetsförbättring för vår skärning säger Sven Lans, vd på Götene Ufo AB.
  202
 • Apr 18, 2019

  Salvagnini utökar verksamheten

  Branschnytt Salvagnini Scandinavia färdigställer nu det sista med tillbyggnaden på 360 kvadratmeter, som avser utökad demohall inför den stundande Värnamo Industriexpo den 15-16 maj.
  121
 • Apr 18, 2019

  Sandvik förvärvar amerikanskt bolag

  Nyheter Stärker erbjudandet inom trådlös uppkoppling i gruvor.
  65
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT