Foto: Indutrade.

Feb 3, 2020

Indutrade slutför förvärv av automationsföretag


Tecknar även avtal om förvärv av svenskt mätföretag.

Förvärvet av Stein Automation GmbH & Co. KG som meddelades i mitten av januari, har nu slutförts efter godkännanden från tyska konkurrensmyndigheten, Bundeskartellamt.

Stein Automation har en årsomsättning om cirka EUR 10 miljoner och är leverantör av palettbanesystem för monteringslinjer. Systemen är färdiga för Industri 4.0 och uppbyggda av standardiserade moduler som enkelt kan byggas om och modifieras för att optimera kundernas produktionsprocesser. Kunderna är främst tyska företag, många med internationella produktionsanläggningar, inom fordons-, läkemedels- eller konsumtionsvaruindustrin. Användningsområden är inom olika palettbanesystem för montering av till exempel vitvaror, elektronik och fordonskomponenter. Stein Automation grundades 1969, har 45 anställda och är baserat i Villingen-Schwenningen, Tyskland.

Tillträde skedde den 31 januari och bolaget ska ingå i Indutrades affärsområde DACH.

Den 31 januari tecknade Indutrade även avtal om förvärv av samtliga aktier i svenska mätföretaget AVA Monitoring AB, med en årsomsättning om cirka 45 miljoner kronor.

AVA Monitoring utvecklar, tillverkar och säljer utrustning för mätning av markvibration och buller i samband med infrastruktur- och byggprojekt. Kunderna är ofta specialister på mätning eller omgivningspåverkan inom bygg- och infrastrukturprojekt och finns främst i Norden. Via distributörer säljs AVA Monitors produkter och lösningarna även i Storbritannien, Australien och Kanada.

Bolaget kommer att ingå i Indutrades affärsområde Measurement & Sensor Technology.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

    För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
    24