Foto: Indutrade.

Mar 4, 2019

Indutrade förvärvar svetsföretag


Det brittiska bolaget levererar svetsningsprodukter.

Indutrade har den 1 mars tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det brittiska företaget Wholesale Welding Supplies Ltd (www.weldability-sif.com). Avtalet tecknades efter marknadens stängning i fredags.

Weldability Sif, som är företagets varumärke, är leverantör av ett brett utbud av utrustning, förbrukningsartiklar och utbildningstjänster till marknaden för industrisvetsning. Utöver svetsmaskiner, förbrukningsartiklar och tillbehör tillhandahåller företaget även rök- och dammextraheringslösningar samt tjänster inom test och översyn av arbetsmiljöer. Med sina snabba och tillförlitliga produktleveranser, sin engagerade kundtjänst och ett fullt utrustat modernt utbildningscenter är Weldability Sif en pålitlig leverantör till distributörer i främst Storbritannien. Weldability Sif har 42 medarbetare och en nettoomsättning på cirka 8 miljoner GBP.

Tillträde ägde rum den 1 mars och bolaget kommer att ingå i Indutrades affärsområde UK.

Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Indutrades resultat per aktie.
 • Oct 11, 2019

  Säljaren som blev vd

  Reportage Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  323
 • Oct 11, 2019

  Munters utser ny affärsområdeschef

  Nyheter Han ska leda AirTech som är Munters största affärsområde.
  80
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  323

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  11