Foto: Indutrade.

Jun 3, 2019

Indutrade förvärvar schweiziskt bolag


Specialiserat på miljöanpassade kemikalier till marknaden för rening av industriellt restvatten samt ytbehandling.

Indutrade har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Färber & Schmid AG med en årsomsättning om cirka CHF 23 miljoner. Avtalet tecknades efter marknadens stängning.

Färber & Schmid är ett företag specialiserat på miljöanpassade kemikalier till marknaden för rening av industriellt restvatten samt ytbehandling. Produkterna är baserade på miljövänliga kemikalier och är till största del tillverkade efter egna recept inom området för vattenrening och särskilda reningskemikalier. Med sina innovativa lösningar och produkter som anpassas efter varje enskild kunds krav och behov, arbetar bolaget för att på bästa möjliga sätt bevara och spara på resurserna, både ur ett ekonomiskt- och miljöperspektiv.

Färber & Schmid erbjuder även tjänster inom design av anläggningar och byggande av anläggningar för rening av industri- och avloppsvatten. Kunderna finns bland annat inom målnings- och ytbeläggningsindustrin och den mekaniska industrin. Bolaget har 22 anställda och är baserat i Dietikon, Schweiz, och har även ett etablerat kontor i Stuttgart, Tyskland.

Tillträde ägde rum den 29 maj och bolaget kommer att ingå i Indutrades affärsområde DACH.

Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Indutrades resultat per aktie.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  12