Foto: Indutrade.

Jun 3, 2019

Indutrade förvärvar schweiziskt bolag


Specialiserat på miljöanpassade kemikalier till marknaden för rening av industriellt restvatten samt ytbehandling.

Indutrade har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Färber & Schmid AG med en årsomsättning om cirka CHF 23 miljoner. Avtalet tecknades efter marknadens stängning.

Färber & Schmid är ett företag specialiserat på miljöanpassade kemikalier till marknaden för rening av industriellt restvatten samt ytbehandling. Produkterna är baserade på miljövänliga kemikalier och är till största del tillverkade efter egna recept inom området för vattenrening och särskilda reningskemikalier. Med sina innovativa lösningar och produkter som anpassas efter varje enskild kunds krav och behov, arbetar bolaget för att på bästa möjliga sätt bevara och spara på resurserna, både ur ett ekonomiskt- och miljöperspektiv.

Färber & Schmid erbjuder även tjänster inom design av anläggningar och byggande av anläggningar för rening av industri- och avloppsvatten. Kunderna finns bland annat inom målnings- och ytbeläggningsindustrin och den mekaniska industrin. Bolaget har 22 anställda och är baserat i Dietikon, Schweiz, och har även ett etablerat kontor i Stuttgart, Tyskland.

Tillträde ägde rum den 29 maj och bolaget kommer att ingå i Indutrades affärsområde DACH.

Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Indutrades resultat per aktie.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT