Bo Annvik. Foto: Indutrade.

Feb 5, 2020

Indutrade förvärvar leverantör av diamantverktyg


Marknaden finns bland annat inom infrastruktur, off shore samt vid geologisk prospektering.

Indutrade har den 4 februari tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det norska bolaget Sverre Hellum & Sønn AS (https://www.hellumdiamant.com) med en årsomsättning om cirka NOK 65 miljoner.

Sverre Hellum & Sønn är en leverantör av diamantverktyg och tillhörande utrustning på den norska marknaden. Diamantverktyg används inom ett flertal industrier, bland annat inom infrastruktur, off shore samt vid geologisk prospektering (exempelvis gruvdrift).

Som en del i erbjudandet levererar Sverre Hellum & Sønn också tillhörande utrustning till industrier där diamantverktyg används, med fokus på byggbranschen. Företaget arbetar även med microtrenching – en anläggningsteknik som används för utbyggnad av fibernät. Sverre Hellum & Sønn har 13 anställda och är baserade i Oslo och i Tønsber, Norge.

Tillträde sker direkt och bolaget kommer att ingå i Indutrades affärsområde Industrial Components.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

    För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
    24