Bo Annvik. Foto: Indutrade.

Jul 1, 2019

Indutrade förvärvar instrumentbolag


Företaget omsätter 50 miljoner norska kronor.

Indutrade har den 1 juli tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Finisterra AS med årsomsättning om cirka 50 MNOK.

Finisterra är ett teknikförsäljningsbolag som erbjuder test- och mätinstrument från ledande tillverkare till kunder i Norge och Sverige. Bolagets erbjudande är särskilt starkt inom fuktmätning, men inkluderar även andra typer av instrument samt pumpar. Produkterbjudandet kompletteras av service, kalibrering av instrument samt utbildningar. 

Tillträde sker den 1 juli och Finisterra kommer att bli ett dotterbolag till Indutrades danska bolag Elma Instruments som ingår i affärsområdet Industrial Components. Elma Instruments är en av Skandinaviens ledande leverantörer av handhållna instrument inom segmentet test- och mätning. Genom förvärvet av Finisterra stärks Elma Instruments produkterbjudande samt marknadsposition.
    Annons
  • Sandvik Coromant tar täten online

    Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
    183
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT