Foto: Svensk Verkstad

Oct 12, 2017

Industrimässan i Kista putsade siffrorna


Den andra dagen bjöd på lite fler besökare och nya kontakter, men frågan är vad utställarna tycker när allt ska summeras.

Den andra dagen på Industrimässan i Kista, var som den första, okej med besökare på förmiddagen och glest mellan monterbesöken på eftermiddagen. Besökssiffran för den andra dagen putsades lite i alla fall, från knappt 700 besökare första dagen till 750 besökare dag två. Vi har pratat med många utställare här i Kista och det är en samstämmig kör. Eftermiddagarna har varit väldigt lugna med få besökare. Kanske är det stockholsmtrafiken som skrämmer besökarna. Förmiddagarna har varit betydligt bättre. Vi har besökt många utställare och här är ett par röster från mässgolvet.

Bilden: T.v. Cobotsgänget. T.h. Thomas Hvarvenius, Universal Robots.

När vi pratar med utställarna så säger alla samma sak. Det kunde varit fler besökare. Thomas Hvarvenius, Universal Robots, som ställer ut tillsammans med Cobots, säger att "det är viktigt för oss att synas på industrimässor som denna, men visst önskar vi också fler besökare. När vi ställer ut på Industrimässan i Malmö, så får vi fler besök än här i Stockholm" Det är dock viktigt att inte bara se till kvantitet utan även kvaliteten på besökare, avslutar Thomas. www.universal-robots.se

Stefan Francois och Annika Hågebrand i samtal med kunder

I Cascades monter så träffar vi Stefan Francois och Annika Hågebrand. De visar sin Atos ScanBox för manuell och automatisk scanning. Deras kunder består till 60 % av företag i fordonsindustrin och resterande mestadels inom medicin och gjuteri. Cascadegänget är flitiga mässutställare och kommer härnäst att ställa ut på Elmia Subcontractor i Jönköping. Det är viktigt att träffa kunder över hela Sverige och mässor ger oss bra tillfällen till det, säger Stefan Francois. Här i Kista har det varit lite tunt med besökare, men några leads har vi fått. Cascade är baserat i Mölndal. www.cascade.se
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

    För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
    35