Industrilås

IATF-certifierade Industrilås. På bilden håller Christian Fritz, från Industrilås, och Christopher Krutrök, från BSI, i certifikatet. Foto: Industrilås.

Oct 27, 2020

Industrilås höjer ribban ytterligare


IATF-certifiering öppnar nya dörrar inom fordonsindustrin.

Den internationella koncernen Industrilås, som tillverkar produkter och systemlösningar inom lås, gångjärn och tätningsteknologi, har i dagarna certifierats enligt fordonsindustrins kvalitetsledningssystem IATF 16949:2016. Det innebär att företaget uppfyller alla krav som branschens egen organisation ställer på leverantörer. En stor milstolpe för Industrilås.

– Kraven i IATF:s ledningssystem är mycket tuffare än till exempel en ISO-certifiering. För att nå fram har vi under två år utvecklat och förbättrat praktiskt taget alla processer och avdelningar på Industrilås. Ett arbete som inte bara är bra för fordonstillverkarna, det har helt enkelt gjort oss till ett bättre företag. För alla våra kunder och för våra anställda, säger Christian Fritz, kvalitets- och miljöchef på Industrilås.

Uppfyller alla krav i branschen
IATF, International Automotive Task Force, startades och drivs av världens fordonstillverkare. Organisationens mål är att underlätta för sina medlemmar, på en mängd olika plan. Bland annat vill man att upphandlingar ska kunna fungera så smidigt som möjligt. Därför tog man fram ett kvalitetsledningssystem som alla leverantörer till branschen ska uppfylla. Anlitar man ett företag med en godkänd IATF-certifiering vet man att det är en bra partner som levererar felfria produkter i rätt tid.

– Certifieringen är ett objektivt bevis på att vi, vårt arbetssätt och våra lösningar klarar alla krav som branschen vill att vi ska uppfylla. Vi är förstås mycket stolta över detta och ser nu fram emot att träffa många nya företag kommande tid, säger Christian Fritz.

Framtiden ser ljus ut
Christopher Krutrök, Nordenchef för BSI Group, som ansvarat för revisionen, överlämnade den 16 oktober det godkända certifikatet till glada medarbetare på Industrilås huvudkontor i Nässjö, bland annat grundaren Klaus Mölzer och koncernchef Fredrik Mölzer.

– Det är så mycket roligt som händer på Industrilås just nu. Med IATF-certifieringen kommer vi att kunna öppna nya dörrar, vi börjar bygga ny fabrik nästa år och vår ständiga utveckling av nya lösningar har fört oss in i det spännande mekatroniska området. Sen lanserar vi om några veckor vår nya hemsida, som blir centralpunkt i den nya digitala satsningen, säger Fredrik Mölzer.





Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • På jakt efter säkra leveranskedjor

  Covid-19-pandemin har synliggjort hur känsliga de globala handelssystemen är för störningar. Så här kan snabb tillverkning av detaljer öka säkerheten i dina leveranskedjor.
  194

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Ny gripper från OnRobot

  Robotgriparen 2FG7 är ett mycket bra alternativ för industrier som läkemedel och känslig elektronik.
  18