Foto: Industrilås.

Nov 15, 2019

Industrilås storsatsar i Nässjö


Bygger en fabrik som är dubbelt så stor som den gamla.


Industrilås köper en 63 500 kvm stor tomt av Nässjö kommun. Den ligger på Södergården 1 i södra delarna av Nässjö. Tomten kommer markberedas av kommunen och byggstart för Industrilås nya fabrik och kontor beräknas påbörjas inom en snar framtid.

– I dag är en riktigt bra dag. Industrilås har länge letat efter en möjlighet att utöka vår produktion i Nässjö. Nu är det letandet över. På den nya tomten kan vi bygga en anläggning som är mer än dubbelt så stor som dagens. Vi har nu en bas för att fortsätta växa de kommande 25 åren, i Nässjö som är vårt hem, säger Fredrik Mölzer, koncernchef för Industrilås Group.

Industrilås har de senaste tio åren mer än fördubblat omsättningen och har i dag kunder och kontor över hela världen. Bara i Nässjö arbetar 230 personer på Industrilås. Framgången har medfört att den nuvarande produktionsanläggningen blivit för liten och företaget hyr därför i dag även lokaler på andra platser i Nässjö.

Industrilås bygger ny fabrik. Foto: Industrilås.

– Vår strategi för framtiden är att utvecklas i samma takt som tidigare. Det innebär att Industrilås behöver växa både i Sverige och globalt, till exempel genom utökade produktionsmöjligheter och genom att vi på sikt kan anställa fler människor. Även om det är flera år kvar tills vi flyttar in i de nya lokalerna är det en härlig känsla att vi nu startar detta framtidsprojekt, säger Fredrik Mölzer.

Arbetet startar direkt.

Planeringen för kommande tid har redan påbörjats och omfattar:
1. Undertecknande av avtal 15 november 2019
2. Kommunen markbereder tomten och anlägger tillfartsvägar. Det anläggs även en väg till området där Industrilås finns i dag. Det innebär att en stor del av transporterna inte behöver nyttja dagens genomfartsled.
3. Detaljplanering av byggnation för de kommande åren.
4. Byggstart om cirka ett år.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT