Jul 6, 2016

MUFs ordförande utmanar Stefan Löfvén


"Det Stefan Löfven försöker göra med en industrikansler – det löser jag och en fri marknad snabbare än du hinner säga innovationskatapult." Det säger Rasmus Törnblom för Moderata Ungdomsförbundet som gick segrande ur #industrikampen i Almedalen.

Igår avgjordes #industrikampen i Almedalen. Med inspiration från amerikanska primärvalet har de politiska ungdomsförbunden gjort upp om den bästa politiken för framtidens industri och efter en rafflande final gick segern till Rasmus Törnblom, ordföranden för Moderata Ungdomsförbundet.

#industrikampen som presenteras av Industrin tar matchen har pågått sedan i slutet av juni. Med pampiga valkampanjer i amerikanskt primärvalsmanér har ordförandena skapat engagemang kring sina förbund, sig själva och inte minst sina budskap om framtidens industri. 

– Med #industrikampen vill vi på ett annorlunda och lekfullt sätt lyfta en het fråga och låta några av framtidsnamnen inom politiken komma med idéer på hur vi kan ta tillvara på industrins alla möjligheter, säger Magnus Huss, Förbundsdirektör IKEM - Innovations- och kemiindustrierna och talesperson för Industrin tar matchen.

Ungdomspolitikerna som deltagit i #industrikampen är förbundsordföranden Philip Boström SSU, Rasmus Törnblom MUF och Magnus Ek, CUF samt språkrör Hanna Lidström, Grön Ungdom.

I finalen i Almedalen igår kväll framförde de varsitt ”tal till nationen” om betydelsen av svensk industri och framtida industripolitik. Talet bedömdes utifrån publikens stöd - ljudnivå och flaggor i luften.

Därefter sattes deras kunskaper på prov i ett industri-quiz. Quizen vanns av Hanna Lidström, Grön Ungdom. 

När resultaten sedan räknades samman gick Rasmus Törnblom, MUF, segrande ur kampen.

– En fri industri bygger Sverige. Därför behövs mer frihandel, lägre skatter och fri konkurrens. Det Stefan Löfven försöker göra med en industrikansler – det löser jag och en fri marknad snabbare än du hinner säga innovationskatapult, säger Rasmus Törnblom i sin kampanj.
 
- Härligt att se ungdomsförbunden använda sin energi och retorik till att lyfta svensk industri, det verkar lovande för såväl industri som framtida almedalstal, säger Magnus Huss till Svensk Verkstad när han ska summera finalkvällen. 
 
Toppbild: Magnus Huss, talesperson för Industrin tar matchen och förbundsdirektör för IKEM, introducerar kampen i Almedalen. 


För kampanjaffischerna från de övriga tävlanden, se www.industrintarmatchen.se/vote 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT