Foto: Impact Coatings.

Oct 30, 2019

Impact Coatings tecknar avtal med Hyundai


Ska utveckla nästa generations beläggningslösningar för bränsleceller.

Impact Coatings AB i Linköping och sydkoreanska Hyundai Motor Company har tecknat ett gemensamt utvecklingsavtal för att samarbeta i utvecklingen av beläggningsteknologi för bipolära flödesplattor av metall, en nyckelkomponent för vätgasdrivna bränslecellsfordon.

Impact Coatings levererar PVD-baserade beläggningslösningar för bränsleceller, med ett produkterbjudande som består av beläggningsmaterial, maskiner och tjänster. 

Hyundai är en av världens ledande biltillverkare och är i framkant gällande utveckling av bränslecellsfordon. I koncernen ingår Kia Motors Corporation, Hyundai Mobis och Hyundai Steel. Dess kommersiella verksamhet inom segmentet bränslecellsfordon inkluderar Hyundai NEXO SUV och, bland andra projekt, joint venture-projektet Hyundai Hydrogen Mobility i samarbete med H2 Energy (Schweiz), som omfattar en utrullning av 1 600 bränslecellsdrivna tunga lastbilar från 2019 till 2025.

-Detta är en av de största fordonstillverkarna i världen, som dessutom ligger mest i framkant inom bränsleceller. Att vi kommer få stora fördelar, och kan se en stor tillväxt framför oss, är helt klart. Däremot är det för tidigt att ge någon kvantifiering, säger vd Torbjörn Sandberg till Nyhetsbyrån Direkt. 

Det gemensamma utvecklingsavtalet anger att företagen ska:

“... gemensamt forska kring och utveckla nya material, processer och utrustning för beläggningar för att applicera på bipolära flödesplattor inom en mängd olika applikationer, inklusive bränsleceller och/eller vätgasproduktion."

Avtalet specificerar, bland andra parametrar, sedvanliga kommersiella villkor som rör omfattning av arbete, exklusivitet, behandling av immateriella rättigheter och försäljningsstöd. Avseende exklusivitet ska teknik som utvecklas gemensamt inom ramarna för det gemensamma utvecklingsavtalet vara exklusivt för de två parterna under en bestämd tidsperiod. Som en del av avtalet kommer Impact Coatings att åta sig att etablera fysisk närvaro i Sydkorea för att påskynda det gemensamma utvecklingsinitiativet.
  • Aug 10, 2020

    AH Automation får ny ägare

    Branschnytt "Rätt positionerade automationsbolag kommer ha synnerligen goda framtidsutsikter," kommenterar tillträdande ordförande.
    0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT