Aug 9, 2017

IMI Buschjost flänsventiler med PTFE labyrintpackning


IMI Precision Engineering utvidgar sortimentet.

De större flänsventilerna DN 65, DN 80 och DN 100 från IMI Buschjost är utvecklade i överensstämmelse med den nuvarande versionen av direktivet om tryckbärande utrustning, PED, 2014/68/EU och finns nu tillgänglig i de nya serierna: 86480, 86500 och 86540. Ventilerna kan tillämpas inom alla industriområden, bland annat generell maskin- och anläggningskonstruktion, kemisk industri, byggnads och kraftverksteknologi.

De nya flänsventilerna som är baserad på en tvångslyft kolvstångsprincip, är utrustade med en beprövad labyrintpackning. Till skillnad från en radialtätning är labyrintpackningen med sina flytande och slitsade PTFE styrningar särskild slitstark och hållbar vid höga temperaturer och tryckstötar mot flödesriktningen. De nya ventilerna har beroende på applikation en typisk livslängd på mer är 200 000 cykler, vilket ger en dubblerad tid mellan serviceintervall jämfört med tidigare ventilgenerationer.

IMI Buschjost flänsventiler har en förbättrad positionsindikator. Indikatorn är femtio procent mindre och har en enkel sensor till både öppen och stängd positionerna. Vidare kan den programmeras vilket gör användningen betydligt enklare och minskar antalet driftsfel till nästan obefintliga.

Den manuella omställningen ger en direkt påverkan på ventilspindeln. Med en enkel 180 graders rörelse är ventilen helt öppen eller stängd. Det är en mekanisk förbindelse mellan spindeln och kolven vilket betyder att en manuell justering inte längre är nödvändig. Detta gör servicen och underhållet mycket enklare och snabbare.

DN 65, DN 80 och DN 100 flänsventiler erbjudes för tillfället i rostfritt stål samt i högkvalitativt Segjärn i både tryckklass PN16 och PN40. Från och med sensommaren 2017 blir versioner med ATEX godkännande samt versioner avsedda för höga temperaturer (200°C) och låga temperaturer (minus 40°C) också tillgängliga.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT